Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Για κακούργημα κατηγορείται ο 26χρονος για το επεισόδιο με πρόσφυγες στα Διαβατά

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Για κακούργημα κατηγορείται ο 26χρονος για το επεισόδιο με πρόσφυγες στα Διαβατά

Ποινική δίωξη για “βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη εκ προθέσεως”, σε βαθμό κακουργήματος, ασκήθηκε εναντίον του 26χρονου αυτοκινητιστή που ενεπλάκη σε επεισόδιο με πρόσφυγες, κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαμαρτυρίας μεταναστών, έξω από τη δομή των Διαβατών Θεσσαλονίκης.

Ο κατηγορούμενος οδηγός νταλίκας κατηγορείται ότι συνεπλάκη με πρόσφυγες, όταν εκείνοι απέκλεισαν το δρόμο που διέρχεται από το σημείο της διαμαρτυρίας. Σύμφωνα με μήνυση που υποβλήθηκε εναντίον του, κατηγορείται ότι τραυμάτισε πρόσφυγα, ο οποίος νοσηλεύεται με κατάγματα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Το μεσημέρι ο 26χρονος οδηγήθηκε ενώπιον της εισαγγελέως πλημμελειοδικών η οποία του απήγγειλε κακουργηματική δίωξη και τον παρέπεμψε να απολογηθεί σε ανακριτή, ενώ παρήγγειλε τη διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης για τον τραυματισμένο πρόσφυγα.

Για το ίδιο επεισόδιο υπέβαλε μήνυση και ο αυτοκινητιστής, με βάση την οποία συνελήφθησαν τέσσερις πρόσφυγες και μετά την απαγγελία κατηγοριών εναντίον τους, για σωματικές βλάβες και παρακώλυση συγκοινωνιών, παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Η μήνυση στρέφεται και εναντίον του νοσηλευόμενου πρόσφυγα ο οποίος, λόγω της νοσηλείας δεν μετήχθη, όπως οι υπόλοιποι στα δικαστήρια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ