Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Δεκάχρονοι «Ρουβίκωνες» έκαναν γυαλιά-καρφιά νηπιαγωγείο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δεκάχρονοι «Ρουβίκωνες» έκαναν γυαλιά-καρφιά νηπιαγωγείο Φωτό αρχείου

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι τρεις μαθητές δημοτικού, ένας εννιάχρονος και δύο δεκάχρονοι, μπήκαν από ανασφάλιστο παράθυρο στο 2ο νηπιαγωγείο Λαγυνών και το έκαναν… καλοκαιρινό!

Τα τρία παιδιά κατέστρεψαν ό,τι μπορούσε να καταστραφεί και μάλιστα στο τέλος βγήκαν στην αυλή του σχολείου και έβαλαν φωτιά! Οι φθορές είναι τόσο μεγάλες, που το σχολείο παραμένει από τη Δευτέρα κλειστό!

Έσπασαν έπιπλα και βιβλιοθήκες κατέβασαν κουρτίνες και έσκισαν γραφική ύλη

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Κυριακής και τα παιδιά, αφού έσπασαν έπιπλα, παιχνίδια, βιβλιοθήκες, αφού κατέβασαν κουρτίνες, αφού έσκισαν γραφική ύλη και γενικά κατέστρεψαν ό,τι υπήρχε στο κτίριο, βγήκαν στην αυλή και… άναψαν φωτιά. Τότε έγιναν αντιληπτά από τους περίοικους, οι οποίοι ειδοποίησαν την “αστυνομία και την πυροσβεστική.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η προϊσταμένη του νηπιαγωγείου έκανε επίσημη καταγγελία στο Τμήμα Ασφαλείας Λαγκαδά, ενώ η αστυνομία εντόπισε τους ανήλικους και τους γονείς τους. Σύλληψη δεν έχει γίνει, ωστόσο σχηματίστηκε δικογραφία η οποία θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

«Πραγματικά οι ζημιές που προκάλεσαν τα παιδιά είναι πολύ μεγάλες. Ας αποδώσουμε το περιστατικό στην παιδική ανωριμότητα», είπε στη «δημοκρατία» Β. Ελλάδος, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Χρήστος Γεωργίου.

“Δεν πίστευα στα μάτια μου”

«Δεν έχω λόγια. Πήγα στο νηπιαγωγείο, είδα τις καταστροφές και δεν πίστευα στα μάτια μου», υπογραμμίζει στη «δημοκρατία» ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης, ο οποίος επισημαίνει ότι η τοπική κοινωνία προσπαθεί να διαχειριστεί με χαμηλούς τόνους τον βανδαλισμό. «Ξεκινήσαμε εργασίες αποκατάστασης και πιστεύω ότι το νηπιαγωγείο θα ανοίξει το αργότερο την Πέμπτη», καταλήγει ο κ. Καραγιάννης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ