Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Δολοφονία Αμερικανίδας βιολόγου: Στον ανακριτή ο 27χρονος – Δίκαιη τιμωρία ζητά η οικογένειά του

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δολοφονία Αμερικανίδας βιολόγου: Στον ανακριτή ο 27χρονος – Δίκαιη τιμωρία ζητά η οικογένειά του

Ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 27χρονος βιαστής και δολοφόνος της Αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ίτον.

Από την πλευρά της η οικογένεια του 27χρονου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να προχωρήσει σε δήλωση προς τα ΜΜΕ με την οποία θα ζητά αφενός συγγνώμη από την οικογένεια της 60χρονης και αφετέρου τη δίκαιη τιμωρία του Γιάννη Παρασκάκη.

Ο δικηγόρος του δολοφόνου που μίλησε στο protothema.gr υποστήριξε ότι ακόμα δεν έχει αποφασίσει την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει. Ο Παντελής Ζέλιος υποστηρίζει ότι η δικογραφία είναι ακόμα ελλιπής καθώς δεν έχουν συμπληρωθεί τόσο η ιατροδικαστική εξέταση αλλά και τα αποτελέσματα των εξετάσεων από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας σχετικά με το αν βρέθηκε γενετικό υλικό του πελάτη του.

Ο κ. Ζέλιος είπε ακόμα ότι θα υποβάλει ατίημα διενέργειας ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για τον Παρασκάκη καθώς ο ίδιος ισχυρίζεται πως αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα.

Πληθαίνουν οι γυναίκες που αναγνώρισαν το ΙΧ του

Όσο ξετυλίγεται το νήμα της υπόθεσης, πληθαίνει και ο αριθμός των γυναικών που προσέρχονται στις αρχές για να δηλώσουν ότι ο Παρασκάκης ή τις είχε χτυπήσει ή προσπάθησε να της χτυπήσει με το αυτοκίνητο με το οποίο τραυμάτισε βαρύτατα την Σούζαν Ίτον.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr δύο ακόμη γυναίκες πήγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων και κατέθεσαν ότι κι εκείνες είχαν πέσει θύμα επίθεσης και μάλιστα αναγνώρισαν το αυτοκίνητο του 27χρονου ως εκείνο που τις είχε χτυπήσει ενώ την Πέμπτη το ίδιο είχε κάνει και μια γυναίκα από την Πολωνία.

Τον πρόδωσε η… χλωρίνη

Ένα από τα «κλειδιά» της εξιχνίασης της δολοφονίας ήταν η… χλωρίνη.

Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χανίων όταν προσήγαγαν τον δράστη το μόνο στοιχείο που είχαν ήταν ότι οι κάμερες είχαν καταγράψει το αυτοκίνητο να περνάει από το σημείο που δολοφονήθηκε η Αμερικανίδα βιολόγος.

Ο 27χρονος αρχικά αρνιόταν ότι είχε περάσει από την περιοχή πρόσφατα και ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με το έγκλημα. Ωστόσο οι αστυνομικοί εξέτασαν το αυτοκίνητό του που… μίλησε καθώς ενώ εξωτερικά ήταν πάρα πολύ βρώμικο, το πορτ μπαγκάζ ήταν πεντακάθαρο, πρόσφατα πλυμένο και ανέδιδε πολύ δυνατή μυρωδιά χλωρίνης! Έτσι οι αστυνομικοί σιγουρεύτηκαν ότι ο 27χρονος ήταν ο άνθρωπος που αναζητούσαν.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ