Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Ενέδρα κουκουλοφόρων στα Εξάρχεια! Τραυμάτισαν δύο Λιμενικούς και τους πήραν τα όπλα. Τι ζητούν οι Εισαγγελείς

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ενέδρα κουκουλοφόρων στα Εξάρχεια! Τραυμάτισαν δύο Λιμενικούς και τους πήραν τα όπλα. Τι ζητούν οι Εισαγγελείς

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη χθες βράδυ (Πέμπτη 4/4) στα Εξάρχεια όταν οκτώ λιμενικοί με την συνδρομή εισαγγελέα έκαναν έρευνα για ναρκωτικά σε σπίτι στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού.

Η επιχείρηση εξελίχτηκε σε αιματηρή συμπλοκή όταν σύμφωνα με πληροφορίες κάποιος ειδοποίησε τους κουκουλοφόρους για την έφορο των λιμενικών. Όλα έγιναν μετά την σύλληψη δύο γυναικών και την ώρα που έβγαιναν από το, έπεσαν σε «μπλόκο» 50 ατόμων.

Οι λιμενικοί δέχτηκαν επίθεση όμως  κατάφεραν να φυγαδεύσουν τον εισαγγελέα με ασφάλεια από το σημείο.

Ένας από τους λιμενικούς μαχαιρώθηκε στο μηρό και ο δεύτερος δέχτηκε μπουνιές στο πρόσωπο, ενώ κατά τη διάρκεια της συμπλοκής οι δράστες τους πήραν τσαντάκια με τα προσωπικά τους αντικείμενα και τα όπλα τους.

Εκμεταλλευόμενη τη συμπλοκή, μια από τις δυο γυναίκες που είχαν συλληφθεί μέσα στο σπίτι όπου έγινε η έρευνα, κατάφερε να διαφύγει.

Οι δυο τραυματίες λιμενικοί μεταφέρθηκαν Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών για την παροχή των πρώτων βοηθειών όπου παραμένουν νοσηλευόμενοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Στο σπίτι όπου έγινε η έρευνα βρέθηκε 1,5 κιλό χασίς και ζυγαριά ακριβείας. Η έρευνα των λιμενικών στα Εξάρχεια ξεκίνησε όταν κλιμάκιο του σώματος εντόπισε στο λιμάνι του Πειραιά έναν Ιρακινό με ναρκωτικά. Οι άνδρες του Λιμενικού τον ρώτησαν… πού τα βρήκε κι εκείνος τους υπέδειξε την διεύθυνση του διαμερίσματος στα Εξάρχεια.

Σε ανακοίνωσή του, το Λιμενικό επαινεί τους λιμενικούς που ενεπλάκησαν στη συμπλοκή στα Εξάρχεια γιατί «κατά την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκαν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος επέδειξαν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση χωρίς να χρησιμοποιήσουν τον φέροντα οπλισμό τους και να αποφευχθεί γενικευμένη σύρραξη με απρόβλεπτα αποτελέσματα».

Εισαγγελείς: Να ληφθούν μέτρα και να προστατευτούν οι εισαγγελείς

Να σταματήσουν να υπάρχουν περιοχές άβατα στην Αθήνα και να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας των εισαγγελέων που μετέχουν σε επιχειρήσεις της αστυνομίας, του λιμενικού κ.ά ζητάει η Ένωση Εισαγγελέων Ελλλάδος.

Αφορμή για την ανακοίνωση της Ένωσης στάθηκε η χθεσινή ένοπλη επίθεση που δέχτηκε χθες το βράδυ κλιμάκιο του Λιμενικού το οποίο με επικεφαλής Εισαγγελικό λειτουργό διενεργούσε κατ’ οίκον έρευνα προς εξιχνίαση υπόθεσης εμπορίας ναρκωτικών ουσιών  στην περιοχή των Εξαρχείων. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του λιμενικού.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος τονίζει την επιτακτική ανάγκη:

  • λήψης κατάλληλης εκπαίδευσης, εξοπλισμού και  μέτρων ατομικής προστασίας των Εισαγγελέων που προΐστανται  σε επιχειρησιακές ενέργειες  αυξημένης επικινδυνότητας,
  • αποτελεσματικής κατά Νόμον αντιμετώπισης των συμπεριφορών εκείνων που έχουν μετατρέψει περιοχές της Αθήνας σε άβατα εκκολαπτήρια έκνομων ενεργειών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ