Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Εξάρθρωσαν σπείρα ανήλικων ληστών που δρούσε στο Χαλάνδρι

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εξάρθρωσαν σπείρα ανήλικων ληστών που δρούσε στο Χαλάνδρι

Συνελήφθησαν πέντε μέλη σπείρας ανηλίκων που διέπρατταν ληστείες στο Χαλάνδρι, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους.

Οι ανήλικοι δράστες συνελήφθησαν, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλανδρίου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, μέσα σε καταυλισμό στο Χαλάνδρι.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστειών κατ’ εξακολούθηση, για παράβαση του νόμου περί όπλων καθώς και για παράβαση του νόμου περί αποδεικτικής ισχύος των δελτίων ταυτότητας. Επιπλέον, συνελήφθησαν ένας 36χρονος και ένας 49χρονος, γονείς δύο εκ των συλληφθέντων, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Έστηναν ενέδρες και αιφνιδίαζαν τα θύματα

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της οργάνωσης, κυρίως νυχτερινές ώρες, έστηναν ενέδρα ομαδικά σε διάφορα σημεία της περιοχής και μόλις εντόπιζαν τα υποψήφια θύματα τους, κυρίως αλλοδαπούς, τους έκαναν επίθεση αιφνιδιαστικά και με χρήση σωματικής βίας τους αφαιρούσαν κινητά τηλέφωνα, χρήματα και προσωπικά έγγραφα. Στη συνέχεια διέφευγαν στον καταυλισμό.

Παράλληλα, οι δράστες έκαναν τηλεφωνικές παραγγελίες φαγητού από εστιατόρια της ευρύτερης περιοχής και επέλεγαν ως σημεία παράδοσης τις εισόδους του καταυλισμού. Στη συνέχεια και με την εμφάνιση του διανομέα, τον ακινητοποιούσαν και του αφαιρούσαν τις εισπράξεις, τις παραγγελίες και το κινητό του τηλέφωνο.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 14 περιπτώσεις ληστειών. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ