Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ναρκωτικών με «κέρδη» τουλάχιστον 700.000€ το μήνα!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ναρκωτικών με «κέρδη» τουλάχιστον 700.000€ το μήνα!

Μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, εξάρθρωσε η Ασφάλεια Πειραιά στο οποίο  συμμετείχαν Έλληνες, Αλβανοί και Σέρβοι. Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί η συμμετοχή συνολικά 24 ατόμων που απολογήθηκαν χθες με τους περισσότερους να οδηγούνται στη φυλακή.

Μέλη της έπαιρναν επίδομα αλληλεγγύης ως «άποροι»!

Το κύκλωμα, σύμφωνα με την έρευνα, δρούσε τουλάχιστον από το Μάιο του 2018  και μέχρι τη σύλληψη των μελών διαπιστώθηκαν 706 περιπτώσεις διακίνησης κοκαΐνης και κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.   Αν και μηνιαίως αποκόμιζαν πάνω από 700.000 ευρώ οι διακινητές έκρυβαν καλά τα κέρδη τους  αφού όπως προέκυψε ένας εκ των κατηγορουμένων κατείχε βίλα με πισίνα αλλά έπαιρνε και επίδομα αλληλεγγύης ως άπορος!

Κυρίως , όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας, η εισαγωγή του θανατηφόρου εμπορεύματος γινόταν από την Αλβανία με  αυτοκίνητα τα οποία διέθεταν ειδικές κρύπτες και «εκπαιδευμένους» οδηγούς. Ωστόσο, κάποια από τα μέλη της οργάνωσης δραστηριοποιούνται με την καλλιέργεια κάνναβης και συγκεκριμένα με τη μέθοδο της υδροπονικής καλλιέργειας,  σε χώρο που έχουν ειδικά διαμορφώσει σε εργαστήριο με ειδικό εξοπλισμό.

Ο  «αρχηγός»

Ο ρόλος του διευθύνοντος της οργάνωσης αποδίδεται στον Δ. Θ.  « τον όποιον αποκαλούσαν «Ολσι» και ήταν  υπεύθυνος για την κατανομή των ρόλων των μελών της οργάνωσης, για τον καθορισμό των τιμών πώλησης ανάλογα με το είδος, την ποσότητα, την ποιότητα των ναρκωτικών, την είσπραξη και την διαχείριση των χρημάτων από τις πωλήσεις ναρκωτικών, την απόδοση αμοιβών στα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, τον καθορισμό των ποσοτήτων των ναρκωτικών που προμηθευόταν  η οργάνωση καθώς και το που θα αποθηκεύονταν κάθε φορά, την εξεύρεση προμηθευτών και πελατών, την εξεύρεση οδηγών και μεταφορικών μέσων για την διακίνηση, καθώς και χωρών κατάλληλων για την φόρτωση  και εκφόρτωση των ακουστικών από τα οχήματα με τα οποία μεταφέρονταν, την διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων καννάβης  και κοκαΐνης…».

Ο ίδιος πάντως αρνείται το ρόλο που του αποδίδεται. Όπως δηλώνει στο dikastiko.gr ο συνήγορός του Στάθης Μητσοκάλης «ο εντολέας μου δεν αρνείται τις περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών που τον αφορούν. Αρνείται όμως τη συγκρότηση και διεύθυνση οποιασδήποτε εγκληματικής οργάνωσης».

Ο «υπαρχηγός»

Άμεσος συνεργάτης του «Όλσι» σύμφωνα με το διαβιβαστικό, είναι ο εξάδελφος του με το προσωνύμιο «Ρέστι» «ο οποίος διαμένει μόνιμα στην Αλβανία και είναι επιφορτισμένος με την ανεύρεση προμηθευτών κάνναβης στην Αλβανία, την εισαγωγή στην ελληνική επικράτεια και τη μετέπειτα διακίνηση  σημαντικών ποσοτήτων κάνναβη στην Ελλάδα από την Αλβανία.

Διατηρεί επαφές με μέλη άλλων εγκληματικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται με την εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης στην Ελλάδα και αποτελεί συνδετικό κρίκο μεταξύ των εγκληματικών οργανώσεων….Οι ποσότητες ήταν συνήθως της τάξεως των 10  κιλών και μεταφέρονταν με ειδικά διαμορφωμένα αυτοκίνητα, με κρύπτες και συγκεκριμένους οδηγούς, της εμπιστοσύνης της οργάνωσης. Τα ναρκωτικά, αφού περνούσαν στην ελληνική επικράτεια, μεταφέρονταν σε διάφορα μέρη της Αττικής ή της Κορινθίας, καθ’ υπόδειξη των αρχηγικών  μελών της οργάνωσης. Όταν το όχημα που μετέφερε τα ναρκωτικά έφτανε στον προορισμό του, έμπαινε σε κλειστό χώρο στάθμευσης, όπου εκεί περίμεναν μέλη της οργάνωσης και αναλάμβαναν να αποσυναρμολογήσουν το όχημα και να βγάλουν τα δέματα των ναρκωτικών από τα απόκρυφα σημεία του οχήματος.

Στη συνέχεια, τα ναρκωτικά μεταφέρονταν από τα μέλη της οργάνωσης σε κάποια «καβάτζα». Από κει μοιράζονταν σταδιακά σε διάφορα σπίτια όπου ελέγχονταν από τα μέλη της οργάνωσης, αφενός για να έχουν όλα τα μέλη ποσότητες έτοιμες προς πώληση, αφετέρου για να μειώνεται ο κίνδυνος της ζημιάς από κατάσχεση του συνόλου της αποθηκευμένης ποσότητας, σε περίπτωση που γινόταν έρευνα της αστυνομίας σε κάποιο σημείο. Η οργάνωση προμηθευόταν ενίοτε ποσότητες κάνναβης και από την εγχώρια αγορά, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες ζήτησης των πελατών – χρηστών. Οι προμήθειες  κοκαΐνης προέρχονταν από εγχώριους προμηθευτές στην Αττική και η αποθήκευση της γινόταν αποκλειστικά στα σπίτια κάποιον εκ των  μελών της οργάνωσης….

Η οργάνωση διακινούσε σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα κάνναβης και κοκαΐνης κυρίως τις περιοχές του Πειραιά της Νίκαιας του Κερατσινίου και του Κορυδαλλού, στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής καθώς και σε όμορους νομούς αυτής. Επίσης, κάποια από τα μέλη της οργάνωσης δραστηριοποιούνται με την καλλιέργεια κάνναβης και συγκεκριμένα με τη μέθοδο της υδροπονικής καλλιεργείας, εντός κλειστού χώρου όπου έχουν ειδικά διαμόρφωση και έχουν καταστήσει εργαστήριο με ειδικό εξοπλισμό, καθώς και με την μετέπειτα διακίνηση αυτής της ναρκωτικής ουσίας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ