Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Η αμαρτωλή σχέση της παπαδιάς που την έσπρωξε στο έγκλημα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η αμαρτωλή σχέση της παπαδιάς που την έσπρωξε στο έγκλημα

Το άγριο έγκλημα με θύμα τον 54χρονο κληρικό έγινε  το μεσημέρι της Δευτέρας 3 Σεπτεμβρίου 2012. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο ιερέας με τη σύζυγό του έφυγαν από το σπίτι τους στην Αρχαία Ολυμπία για να σηκώσουν χρήματα από την τράπεζα. Σε μία πάροδο της εθνικής οδού Πύργου – Κυπαρισσίας, κοντά στα Κρέστενα, η 50χρονη ζήτησε από τον σύζυγό της να κάνει στάση προφασιζόμενη σωματική ανάγκη και απομακρύνθηκε από το αυτοκίνητο. Όμως, εκείνη ακριβώς τη στιγμή εμφανίστηκε ο 46χρονος εραστής της κρατώντας ένα κυνηγετικό όπλο και πυροβόλησε εν ψυχρώ τον ιερωμένο στο κεφάλι και στον θώρακα!

Συνεργός: “Τον σκότωσα για να της αποδείξω τον έρωτά μου”

Οι αντιφάσεις της 50χρονης παπαδιάς κίνησαν τις υποψίες των αστυνομικών οι οποίοι γρήγορα εγκατέλειψαν το σενάριο της ληστείας καθώς οι δράστες δεν είχαν ψάξει  για χρήματα στο αυτοκίνητο και στις τσέπες του θύματος. Τη  λύση του «μυστηρίου» έδωσε τελικά η ίδια η παπαδιά η οποία « έδειξε» και τον εραστή της.

Στη δίνη του πάθους

Ένα έγκλημα στη δίνη του σκοτεινού πάθους της παπαδιάς και του εραστή της. Το σατανικό σχέδιο είχε οργανώσει  η σύζυγος του ιερέα με εκτελεστή τον εραστή της. Σχεδίασαν μαζί τη δολοφονία του 54χρονου ιερέα, από την Πυρά Φωκίδας,  το Σεπτέμβριο του 2012  και  του έστησαν το καρτέρι θανάτου, στην εθνική οδό Πύργου – Κυπαρισσίας. Η   50χρονη παπαδιά και ο 46χρονος εραστής της δεν άργησαν να ομολογήσουν το έγκλημα. Τώρα πια οι άλλοτε εραστές δεν ανταλλάσσουν μεταξύ τους ούτε ματιά  και μόνο αλληλοκατηγορούνται,  ρίχνοντας ο ένας στον άλλο το φταίξιμο.

Άφεση αμαρτιών

Η 50χρονη παπαδιά, μέσα από τη φυλακή ζητάει συγχώρεση κυρίως από τα τρία παιδιά της τα οποία απέκτησε από το γάμο της με τον 54χρονο κληρικό.

«Πλήρωσα τα προσωπικά μου λάθη. Γνώρισα αυτόν τον άνθρωπο και μου κατέστρεψε τη ζωή, τη δική μου και της οικογένειας μου….. Δεν μου συγχώρεσαν ότι ήμουν παπαδιά και είχα εξωσυζυγική σχέση. Αν δεν ήμουν παπαδιά, κανείς δεν θα είχε ασχοληθεί μαζί μου. Έκανα ένα λάθος, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είμαι δολοφόνος, δεν σημαίνει ότι ήθελα να κάνω κακό στον άντρα μου. Δεν είμαι αυτό που παρουσιάζουν, η διαβολική γυναίκα που ήθελε νεκρό τον άντρα της. Τον αγαπούσα τον άντρα μου. Δεκατεσσάρων χρονών ήμουν όταν τον παντρεύτηκα. Ήμασταν μια ζωή μαζί… Το μόνο μου λάθος ήταν ότι γνώρισα τον ΝΠ. Αυτό ούτε εγώ μπορώ να το συγχωρήσω στον εαυτό μου. Αλλά δολοφόνος δεν είμαι»

 «Απόδειξη αγάπης» το έγκλημα

Ο 46χρονος ο οποίος ανασκεύασε  πολλές φορές τους ισχυρισμούς του, άλλοτε αναλαμβάνοντας  την πλήρη  ευθύνη και άλλοτε στρέφοντας τα πυρά του κατά  της παπαδιάς, ενώπιον του μικτού ορκωτού εφετείου της Πάτρας  την κατηγόρησε πως εκείνη του ζητούσε πιεστικά να σκοτώσει τον ιερέα. «Το να τον σκοτώσω θα ήταν απόδειξη της αγάπης μου. Πέρα από το ερωτικό μου πάθος δεν είχα άλλο κίνητρο», είπε στην απολογία του.

Όπως υποστήριξε ο 46χρονος, η δολοφονία έγινε βάσει σχεδίου  της παπαδιάς, που του είχε πει ότι ο ιερέας της χτυπά. Όταν αυτός της πρότεινε να χωρίσει, η παπαδιά του απάντησε ότι δεν πρόκειται να το κάνει για να μην χάσει την περιουσία της.

«Συνεχώς μου έλεγε ότι ο παπάς την χτυπούσε και ότι έπρεπε να βγει από τη μέση για να μη της φάει την περιουσία και ότι ξέρω τι πρέπει να κάνω. Τις πρώτες δύο φορές που μου ζήτησε να τον σκοτώσω αρνήθηκα. Στην πορεία όμως με έπεισε. Θόλωσα, πήρα το όπλο και έριξα χωρίς να κοιτάξω… με κλειστά τα μάτια. Έφυγα αμέσως. Δεν πήρα ποτέ να απειλήσω κανέναν», είπε. Εξηγώντας δε το λόγο για τον οποίο τα πήρε όλα πάνω του στο πρωτοδίκως, ισχυρίστηκε ότι η παπαδιά του είχε τάξει ότι θα τον βγάλει έξω επιστρατεύοντας τους καλύτερους δικηγόρους.

Τα ερωτικά σημειώματα στη φυλακή

Τυφλωμένος από το πάθος του για την παπαδιά, ο 46χρονος ΝΠ δεν είχε σταματήσει να διεκδικεί την αγάπη της ακόμη και μέσα στη φυλακή. Δεν ήταν λίγες οι φορές που προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί της με σημειώματα ή ζητούσε να τη δει έστω για λίγο και να της μιλήσει. Σ’ ένα μάλιστα σημείωμα της έγραφε: «Ότι έγινε, έγινε. Θα το ξεπεράσουμε μαζί», Η παπαδιά όμως φαίνεται πως ουδέποτε απάντησε σε κάποιο από τα σημειώματά του, δηλώνοντας ότι δεν θέλει να τον ξαναδεί. 

Η στάση αυτή της παπαδιάς πιθανότατα άλλαξε στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο και τη στάση του Νίκου Παναγόπουλου,  ο οποίος πρωτοδίκως την είχε απαλλάξει πλήρως λέγοντας  ότι δεν τον έβαλε εκείνη να σκοτώσει τον 54χρονο ιερέα. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η παπαδιά δεν γνώριζε για την πρόθεσή του να τον σκοτώσει.

“Είμαι αθώα”!

Από την πλευρά της η 50χρονη παπαδιά αρνήθηκε τις κατηγορίες που της αποδίδονται και ισχυρίστηκε ότι δεν όπλισε εκείνη το χέρι του εραστή της.

«Δεν περίμενα ποτέ ότι θα έφτανε σε αυτή την πράξη», είπε.. Ανέφερε ότι πάντα βρισκόταν στο πλευρό του συζύγου της και ότι μόνοι αντιμετώπιζαν τις δυσκολίες, χωρίς εκείνη να έχει κανένα πρόβλημα ή παράπονο από τον ιερέα. Ακόμα και όταν πήρε την απόφαση να γίνει ιερέας και να μετακομίσουμε στο χωριό το δέχτηκα” ανέφερε τονίζοντας ότι είχε ελευθερία και ότι μπορούσε να κάνει ότι επιθυμούσε.

“Στον κατηγορούμενο δεν είχα πει τίποτα για εμένα ούτε του ζήτησα κάτι. Με απειλούσε συνέχεια… ενώ του είχα πει ότι δεν πρόκειται να χωρίσω εκείνος επέμενε ότι θα έκανε κακό σε όλους“. Η παπαδιά που παραδέχθηκε ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με τον άντρα που σκότωσε το σύζυγό της υποστήριξε ότι το είχε αρνηθεί αρχικά επειδή ντρεπόταν τα παιδιά της.  Δεν κατάφερε να δώσει όμως απάντηση στον  εισαγγελέα όταν τη ρώτησε  γιατί την ημέρα του φόνου κάλεσε έναν άντρα που την απειλούσε,  στις 8 το πρωί,  γιατί οι απειλές ήταν μόνο τηλεφωνικές και γιατί σε μηνύματα που εκείνη του έστελνε τον αποκαλούσε «αγάπη μου». Η παπαδιά υποστήριξε επίσης ότι κάτω από την πίεση των απειλών μίλησε στον σύζυγό της για την εξωσυζυγική της σχέση.

Καταπέλτης ο γιος της παπαδιάς

Ο γιος του ιερέα και της παπαδιάς, καταθέτοντας ωστόσο στο δικαστήριο, είπε πως όλο το χωριό γνώριζε για τις εξωσυζυγικές σχέσεις της μητέρας του.

«Οι γονείς μου τσακώνονταν και βρίζονταν  συχνά. Από τη μία ο πατέρας μου ήταν πολύ οξύθυμος ενώ από την άλλη η μητέρα μου τον απαξίωνε και του φερόταν άσχημα. Ήξερα ότι για χρόνια είχε εξωσυζυγικές σχέσεις, αλλά ο πατέρας μου δεν ήξερε ακριβώς τι γινόταν. Όλο το χωριό ήξερε ότι η παπαδιά “γυρνάει” αλλά εγώ τα είχα ξεπεράσει αυτά. Τον εραστή της μητέρας μου τον έβλεπα συνεχώς μπροστά μας. Στη λαϊκή, στην καφετέρια… είχε γίνει η σκιά μας».

Η 50χρονη  ΘΚ και ο 46χρονος ΝΠ  έχουν πια καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη., σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, ευελπιστώντας πλέον μόνο στον Άρειο Πάγο.

Για την 50χρονη παπαδιά πάντως αυτό που βαραίνει είναι, όπως η ίδια δηλώνει, τα παιδιά της, στα οποία βρίσκεται πάντα η σκέψη της.  «Τα παιδιά μου δεν μού μιλάνε και αυτό με πονάει πιο πολύ από τη φυλακή. Είμαι σίγουρη όμως πως ξέρουν ότι είμαι αθώα. Θέλω να πω στους γιους μου ότι τους αγαπάω και τους περιμένω».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ