Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Η εγκληματική οργάνωση των φυλακών: Μία δολοφονία πριν από κάθε δίκη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η εγκληματική οργάνωση των φυλακών: Μία δολοφονία πριν από κάθε δίκη

Ο κύκλος του αίματος που άνοιξε με τη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου Μιχ. Ζαφειρόπουλου, φαίνεται πως κλείνει πλέον, με την εξάρθρωση της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης η οποία, σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, δρούσε εντός και εκτός των φυλακών Κορυδαλλού.

Η σύλληψη των 13 φερομένων ως μελών της οργάνωσης, ανάμεσά τους 5 Έλληνες και 8 Αλβανοί, σηματοδοτεί, όπως εκτιμούν οι διωκτικές αρχές, το τέλος της αιματηρής δράσης της, η οποία συνδέεται με σειρά «μαφιόζικων» χτυπημάτων, δολοφονίες, συμβόλαια θανάτου, εκβιασμούς και προστασίες νυχτερινών κέντρων.

Οι μυστηριώδεις θάνατοι κρατουμένων

Ως ηγετικά στελέχη εμφανίζονται, στην ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους, κρατούμενοι των φυλακών οι οποίοι κινούσαν τα νήματα και συντόνιζαν τις εγκληματικές ενέργειες. Σαφής ένδειξη πάντως της δύναμης που είχαν αποκτήσει, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, ήταν οι… μυστηριώδεις θάνατοι κρατουμένων μέσα στον Κορυδαλλό, αλλά και η πρωτοχρονιάτικη απόδραση των δύο Αλβανών για την οποία είχαν φροντίσει να δώσουν σχετικές εντολές σε συνεργάτες τους, εκτός των φυλακών, για να τους κρύψουν και να μην εντοπιστούν από την Αστυνομία.

Τουλάχιστον δύο δολοφονίες, το τελευταίο διάστημα

Τα μέλη του κυκλώματος φέρονται πως είχαν αναλάβει να βγάζουν… από τη μέση όσους θεωρούσαν πια επικίνδυνους, ακόμη κι αν στο παρελθόν είχαν συνεργαστεί στενά μαζί τους. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας, η εγκληματική οργάνωση βρίσκεται πίσω από τουλάχιστον δύο δολοφονίες, μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, το τελευταίο διάστημα. Και το πιο συγκλονιστικό είναι πως οι κρατούμενοι βρίσκονταν νεκροί λίγο πριν τη δίκη τους!

Στον απόηχο της δίκης Ζαφειρόπουλου

Η μία από αυτές ήταν στις 14 Ιανουαρίου 2019, στην Ε΄ πτέρυγα των φυλακών  Κορυδαλλού με θύμα τον 36χρονο Άλμπερτ Μπάκο που θεωρείται ως ένας από τους ηθικούς αυτουργούς στη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου. Δράστες, ο 33χρονος ομοεθνής του, συγκατηγορούμενός του στη δίκη, που φέρεται ως ένας από τους εκτελεστές του γνωστού ποινικολόγου κι ακόμη ένας 24χρονος Έλληνας.  Η δίκη για την εν ψυχρώ εκτέλεση του Μιχ. Ζαφειρόπουλου θα ξεκινούσε σε δύο ημέρες.

Η εγκληματική οργάνωση πίσω από τη δηλητηρίαση

Λίγες ημέρες αργότερα, την Κυριακή, 27 Ιανουαρίου, νεκρός στο κελί του, στη Δ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού βρέθηκε ο 33χρονος Αλβανός, ο οποίος είχε προσφέρει τον Οκτώβριο του 2017 καταφύγιο στους δύο Αλβανούς δολοφόνους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο θάνατός του είχε παρουσιαστεί ως δηλητηρίαση. Τραγική λεπτομέρεια: Την επόμενη ημέρα, δηλ. τη Δευτέρα, ο 33χρονος επρόκειτο να καταθέσει σε σημαντική δίκη με κατηγορούμενο, τον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Η δίκη αυτή πάντως, η οποία τελικά αναβλήθηκε, αφορά τη διπλή απόπειρα ανθρωποκτονίας τον Σεπτέμβριο του 2017 στην πλατεία Δαβάκη, όταν ο 33χρονος Αλβανός (ένας από τους εκτελεστές του Μιχ. Ζαφειρόπουλου) είχε ανοίξει πυρ κατά δύο ατόμων.

Το κοινό πρόσωπο σε όλες τις υποθέσεις

Ο 33χρονος όμως, φέρεται παράλληλα και ως φυσικός αυτουργός στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου της ΛΑΓΗΕ (στην υπόθεση  Energa-Hellas Power) Γιώργου Αντωνόπουλου, στις 3 Νοεμβρίου 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

Τέσσερις υποθέσεις λοιπόν, με κοινό πρόσωπο τον 33χρονο Αλβανό. Διαβολική σύμπτωση ή όχι, την απάντηση θα δώσει η έρευνα…

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ