Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Η ΕΛ.ΑΣ. «ξεσκονίζει» όλους τους φακέλους με τα «συμβόλαια θανάτου”

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η ΕΛ.ΑΣ. «ξεσκονίζει» όλους τους φακέλους με τα «συμβόλαια θανάτου”

Μια φράση- “κλειδί” του Βούλγαρου επαγγελματία killer του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή έχει κάνει τους αστυνομικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών που τον συνέλαβαν να «ξεσκονίσουν» όλους τους φακέλους με τα “συμβόλαια θανάτου” που εκτελέστηκαν μέσα στο 2018. Όταν εξήγησαν στον 31χρονο αλλοδαπό ότι έχουν στοιχεία σε βάρος του για την συγκεκριμένη δολοφονία κατά παραγγελία, εκείνος τους ρώτησε με απορία:

“Για ποιο… μήνα μιλάτε;”

Όταν ο Βούλγαρος πιστολέρο με το παγωμένο βλέμμα ενημερώθηκε για τα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους, έκλεισε το στόμα του και δεν απάντησε σε καμιά ερώτηση, λέγοντας μόνο ότι θέλει δικηγόρο. Όμως, τα λόγια του κάνουν τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι ερχόταν συχνά στην Ελλάδα και έχει διαπράξει και άλλες δολοφονίες, ίσως ανθρώπων της νύχτας στο πλαίσιο του αιματηρού «εμφυλίου» που μαίνεται τα τελευταία δυο χρόνια στις συμμορίες της Αθήνας.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως ο Βούλγαρος εκτελεστής δεν είχε έλθει στην Ελλάδα μόνο τον Οκτώβριο του 2018 για την δολοφονία Μακρή, αλλά είχε αναλάβει και άλλες φορές να φέρει σε πέρας “συμβόλαια θανάτου”, ειδικά μέσα στο 2018 που κορυφώθηκε ο πόλεμος των “νονών” της νύχτας. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να έχει… χάσει το λογαριασμό επειδή ανέλαβε απανωτές δολοφονίες! Διαφορετικά, για ποιο λόγο ρώτησε τους αστυνομικούς για ποιο μήνα μιλούσαν;

Ένα άλλο στοιχείο που κάνει τους αστυνομικούς να εκτιμούν πως ο εκτελεστής ξέρει πολλά, αλλά τα κρατά καλά κρυμμένα, είναι η κατάθεση του φίλου του που αποδείχθηκε πως δεν είχε σχέση με τις αιματηρές δουλειές του 31χρονου.

Προετοιμαζόταν για νυχτερινό χτύπημα

Ο συγκεκριμένος είπε πως, δυο μήνες πριν έλθουν στην Ελλάδα για δουλειές και διασκέδαση όπως τους είχε πει χαρακτηριστικά ο 31χρονος εκτελεστής, πήγαινε συχνά σε μια ερημική δασώδη περιοχή κοντά στην πόλη όπου έμεναν και εξασκούνταν στην σκοποβολή, πάντα βραδινές ώρες. Αυτό δείχνει ότι προετοιμαζόταν για νυχτερινό χτύπημα, όπως την δολοφονία του Γιάννη Μακρή έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία» από την κατάθεση του φίλου του, διαπιστώθηκε ότι ο 31χρονος κατείχε μεγάλη γκάμα από πιστόλια, περίστροφα και πολεμικά τυφέκια στο σπίτι του στην Βουλγαρία. Όμως, όταν έφυγαν για την Ελλάδα πήρε μαζί του μόνο καινούργια ρούχα που είχε αγοράσει μια ημέρα πριν, χωρίς βέβαια να πάρει κάποιο από αυτά, πράγμα που σημαίνει πως είχε την “άκρη” στην Ελλάδα να βρει τα όπλα που χρειαζόταν.

Στο μεταξύ, ο 31χρονος Βούλγαρος δεν απολογήθηκε χθες, καθώς αποχώρησε αιφνιδιαστικά από την υπεράσπισή του ο συνήγορός του Αποστόλης Λύτρας. Αφού διορίστηκε άλλος δικηγόρος, αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον ανακριτή.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ