Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Προσωρινά κρατούμενος ο Εθνοφύλακας στη Λαμία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Προσωρινά κρατούμενος ο Εθνοφύλακας στη Λαμία

Έπειτα από σχεδόν τέσσερις ώρες απολογίας, ο 34χρονος Λαμιώτης που κατηγορείται για αρπαγή κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, καθώς και για βιασμούς κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Όπως αναφέρει το  fimotro.gr το επιχείρημά του πως όσα συνέβαιναν, γίνονταν με τη συναίνεση των ενήλικων συντρόφων του, δεν έπεισαν τους δικαστικούς λειτουργούς που αποφάσισαν την προφυλάκισή του μέχρι να οριστεί η δίκη του.

Νωρίτερα, το dikastiko.gr , είχε αναφέρει στο ρεπορτάζ του:

Σήμερα θα περάσει τα σκαλιά του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας ο 34χρονος εθνοφύλακας, που αρχικά κατηγορήθηκε για αρπαγή μιας 40χρονης Γαλλίδας και στη συνέχεια του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «αρπαγή κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή», αλλά και για «βιασμό κατά εξακολούθηση και κατά συρροή»! Στην αρχική καταγγελία της Γαλλίδας υπηκόου που βρέθηκε δεμένη χειροπόδαρα και φιμωμένη στο σπίτι του κατηγορούμενου επί 2,5 ημέρες, προστέθηκαν μαρτυρικές καταθέσεις δύο ακόμη γυναικών, μιας 35χρονης και μιας 24χρονης που δοκίμασαν τα «περίεργα γούστα» του 34χρονου για πολλά έτη.

 Η υπεράσπιση

 Η υπερασπιστική γραμμή, όπως φάνηκε και από τις πρώτες δηλώσεις του συνηγόρου του Δημήτρη Κρούπη, στηρίζεται στο γεγονός ότι με τις φερόμενες ως παθούσες ο 34χρονος είχε για χρόνια σχέση – ακόμη και με τη Γαλλίδα – χωρίς να έχει κατηγορηθεί ποτέ για κάτι μέχρι το περασμένο Σάββατο. Τότε οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας μετά από σήμα της Interpol έκαναν έφοδο στο σπίτι του που βρίσκεται στο κέντρο της Λαμίας, όπου και βρήκαν την 40χρονη Γαλλίδα.

Κάποιες επιπλέον λεπτομέρειες όπως το κινητό τηλέφωνο που είχε το θύμα ή το ότι δεν την είχε μόνιμα δεμένη, προσθέτουν στοιχεία στην υπερασπιστική γραμμή ότι όλα είναι μια παρεξήγηση απέναντι στα «προχωρημένα γούστα του» αλλά και προϊόν ζήλιας, καθώς πλέον συζεί με μία άλλη 24χρονη γυναίκα.

 Η τελευταία βρέθηκε επίσης κατηγορούμενη με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία, ωστόσο μετά την απολογία της την περασμένη Τρίτη (18/9) αφέθηκε ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους.

 Και η δική της μαρτυρία αποτελεί στοιχείο της υπεράσπισης για τον 34χρονο, αφού όπως ισχυρίστηκε δεν αντιλήφθηκε τίποτα περίεργο. Υπάρχουν όμως πολλές ακόμη εξηγήσεις που πρέπει να δώσει στους Δικαστικούς Λειτουργούς για να γλυτώσει την προφυλάκιση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ