Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Ιταλία: Σενεγαλέζος με βαρύ ποινικό μητρώο ο 47χρονος που έβαλε φωτιά σε σχολικό

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ιταλία: Σενεγαλέζος με βαρύ ποινικό μητρώο ο 47χρονος που έβαλε φωτιά σε σχολικό

Δώδεκα μαθητές του Λυκείου μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο του Μιλάνο έχοντας υποστεί μικροτραυματισμούς, όταν ο Σενεγαλέζος οδηγός του σχολικού λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν έβαλε φωτιά, για να διαμαρτυρηθεί για τους θανάτους των μεταναστών στη Μεσόγειο!

Ο 47χρονος Ουσέινου Σι, πατέρας δύο παιδιών, μετέφερε 51 μαθητές από το σχολείο τους στο γυμναστήριο, στο Σαν Ντονάτο, έξω από το Μιλάνο. Καθ’ οδόν, ο Σι άλλαξε πορεία και λίγο αργότερα σταμάτησε στη μέση του αυτοκινητόδρομου, κατέβασε όλους τους μαθητές και τους συνοδούς τους κάτω και φωνάζοντας ότι «οι θάνατοι στη Μεσόγειο πρέπει να σταματήσουν», έβαλε φωτιά στο όχημα. Ένας από τους μαθητές κάλεσε την αστυνομία, η οποία έφτασε ταχύτατα και συνέλαβε τον Σι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Reppublica, ο Σενεγαλέζος, ο οποίος πήρε την Ιταλική υπηκοότητα το 2004 έχοντας παντρευτεί Ιταλίδα, είχε βαρύ ποινικό μητρώο καθώς στο παρελθόν συνελήφθη για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο Σι, πριν συλληφθεί φώναζε συνέχεια εναντίον των δύο αντιπροέδρων της Ιταλικής κυβέρνησης, Λουίτζι ντι Μάιο και Ματέο Σαλβίνι.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ