Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Κινηματογραφική ληστεία στο Σάο Πάολο – Μεταμφιέστηκαν σε αστυνομικούς και άρπαξαν 750 κιλά χρυσό αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων – ΒΙΝΤΕΟ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κινηματογραφική ληστεία στο Σάο Πάολο – Μεταμφιέστηκαν σε αστυνομικούς και άρπαξαν 750 κιλά χρυσό αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων – ΒΙΝΤΕΟ

Ένοπλοι μεταμφιεσμένοι σε αστυνομικούς άρπαξαν 750 κιλά χρυσού σε μία επαγγελματική ληστεία σε αεροδρόμιο της Βραζιλίας.

Οι ληστές, σύμφωνα με το SkyNews πέρασαν από τα συστήματα ασφαλείας του Διεθνούς Αεροδρομίου του Σάο Πάολο, χρησιμοποιώντας δύο αυτοκίνητα που φαίνονταν ως υπηρεσιακά αστυνομικά οχήματα.

Οι συνολικά οκτώ άνδρες φορούσαν αστυνομικές στολές, είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και κρατούσαν όπλα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Globo TV.

Ο χρυσός είχε ως προορισμό τη Ζυρίχη και τη Νέα Υόρκη.

Η αξία της λείας εκτιμάται στα 40 εκατομμύρια δολάρια.

Αν και δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ένας αστυνομικός αποκάλυψε ότι ένας υπάλληλος και οκτώ μέλη της οικογένειάς του, εκ των οποίων τέσσερα παιδιά, κρατήθηκαν όμηροι για 12 ώρες.

Τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι δράστες βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα 12 μίλια από το αεροδρόμιο, ενώ η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ