Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Κραυγή αγωνίας από καθηγητές και φοιτητές για τα ναρκωτικά μέσα στο Αριστοτέλειο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κραυγή αγωνίας από καθηγητές και φοιτητές για τα ναρκωτικά μέσα στο Αριστοτέλειο

Συνεχίζουν ανενόχλητοι οι έμποροι ναρκωτικών τη δράση τους εντός του ΑΠΘ ακόμα και μέρα μεσημέρι. Τη θέση των Αλβανών, μέλη συμμορίας, που είχαν μετατρέψει τους χώρους του μεγαλύτερου ακαδημαϊκού ιδρύματος της χώρας σε ένα… υπαίθριο παζάρι ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης πήραν άλλοι αλλοδαποί, υπήκοοι κυρίως της Αραβικής χερσονήσου οι οποίοι όπως αναφέρει στη «δημοκρατία» καθηγητής του πανεπιστημίου είναι πιο επικίνδυνοι.

Και μπορεί πλέον το εμπόριο ναρκωτικών να μην γίνεται σε κάθε γωνιά του ΑΠΘ, εξαιτίας των επιχειρήσεων της Αστυνομίας, υπάρχουν σημεία όπου οι έμποροι «οργιάζουν» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος καθηγητής.

Είναι πιο επικίνδυνη

Η σύλληψη επτά συνολικά ατόμων τις τελευταίες ώρες, φερόμενων μάλιστα σύμφωνα με τις Αστυνομικές Αρχές ως «συμμορία» που είχε συστήσει εγκληματική ομάδα κάνει καθηγητές και φοιτητές να χαμογελούν.

«Μετά τη σύλληψη των Αλβανών που αλώνιζε στο ΑΠΘ η Αστυνομία έκανε σχεδόν καθημερινά επιχειρήσεις μέσα στο ΑΠΘ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν τα περιστατικά. Βέβαια τη θέση της Αλβανικής Μαφίας πήρε η Αραβική Μαφία που είναι πιο επικίνδυνη» αναφέρει ο εν λόγω καθηγητής.

«Θα χρειαστεί δυο με τρεις ημέρες για να δούμε εάν οι τελευταίες συλλήψεις που έγιναν θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα» υποστηρίζει από την πλευρά του ο καθηγητής Ορέστης Καλογήρου, που τους τελευταίους μήνες δεν δίστασε να καταγγείλει δημόσια το πρόβλημα και να ζητήσει να βρεθεί λύση στα αρμόδια όργανα του πανεπιστημίου.

«Το πανεπιστήμιό μας δεν έχει καθαρίσει από τους εμπόρους ναρκωτικών. Υπάρχουν διάφορες εθνικότητες που χρησιμοποιούν τον χώρο για αγοραπωλησίες» αναφέρει. Ανήσυχοι είναι και οι φοιτητές που πριν λίγο καιρό έδωσαν στη δημοσιότητα ένα κείμενο με 2.500 περίπου υπογραφές ζητώντας από την κυβέρνηση και την Πολιτεία να μεριμνήσει.

Επτά συλλήψεις

Σε ό,τι αφορά τις τελευταίες επτά συλλήψεις εντός του ΑΠΘ όπως συνολικά κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης βάρους 152,35 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 189 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών, τρία κινητά τηλέφωνα, από τα οποία το ένα φαίνεται πως είχε αφαιρεθεί από γυναίκα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπως επίσης ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι. Δύο εκ των συλληφθέντων κατηγορούνται επιπλέον για αντίσταση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ