Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Κώστας Πάσσαρης: Θα μπορούσα να κοιτάξω στα μάτια τους συγγενείς και να τους πω ότι λυπάμαι (video)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κώστας Πάσσαρης: Θα μπορούσα να κοιτάξω στα μάτια τους συγγενείς και να τους πω ότι λυπάμαι (video)

Ο διαβόητος Κώστας Πάσσαρης βρίσκεται στις φυλακές της Ρουμανίας εδώ και 18 χρόνια και μία ανάσα πριν από επικείμενη δίκη στην Αθήνα αναφέρεται σε συνέντευξη στην εγκληματική του δράση.

“Κανείς δεν γεννιέται άγιος, ούτε και δολοφόνος. Θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου αγριεμένο. Μου είχαν συμβεί διάφορα πράγματα και σε δικούς μου ανθρώπους. Ωστόσο έχουν δίκιο σε αυτά που έλεγαν εκείνη την εποχή. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω τι σημαίνει ανθρώπινες αξίες ενώ έβλεπα γύρω μου δικούς ανθρώπους να πεθάνουν. Ήμουν σε μία άλλη κατάσταση. Κανείς όμως δεν γεννιέται δολοφόνος, ούτε είναι το παιδικό του όνειρο να γίνει δολοφόνος”.

Ανάμεσα στα θύματά του και δύο αρχιφύλακες τους οποίους σκότωσε στο Γενικό Κρατικό Αθηνών κατά τη διάρκεια μεταγωγής το 2001. Παρόλα αυτά λέει πως θα κοιτούσε στα μάτια τους συγγενείς των θυμάτων του.

«Θα μπορούσα να το κάνω. Να τους κοιτάξω στα μάτια και να τους πω ότι λυπάμαι για ό,τι συνέβη. Δεν μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο γι΄ αυτούς. Είναι δύσκολο πράγμα αλλά θα το έκανα».

Ο κίνδυνος παραγραφής των εγκλημάτων που έκανε ο 44χρονος Κώστας Πάσσαρης είναι πλέον ορατός. «Έχω δηλώσει πως θέλω να γυρίσω και να δικαστώ. Ποτέ δεν ήμουν αντίθετος να έρθω στην Ελλάδα και να δικαστώ, αλλά για διάφορους λόγους αυτό δεν έγινε. Όχι όμως, εξαιτίας μου. Το είχα ζητήσει και είχα κάνει δύο αιτήσεις σχετικά με τη μεταφορά μου στην Ελλάδα» δήλωσε.

Αν δεν εκδοθεί στην Ελλάδα,  με βάση τους νόμους της Ρουμανίας σε λίγα χρόνια θα αποφυλακιστεί έστω κι αν σύμφωνα με τις αρχές της χώρας σκότωσε δύο ανθρώπους κατά τη διάρκεια ληστείας στο Βουκουρέστι.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη στο ant1news.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ