Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Λαμία: Συγκλονίζει η περιγραφή της 11χρονης για όσα πέρασε στα χέρια μεγαλοδικηγόρου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Λαμία: Συγκλονίζει η περιγραφή της 11χρονης για όσα πέρασε στα χέρια μεγαλοδικηγόρου

Μια υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ενός 11χρονου κοριτσιού που έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία της Φθιώτιδας. Κατηγορούμενος ένας 71χρονος μεγαλοδικηγόρος, που φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά το παιδί από την ηλικία των οκτώ ετών.

Ο 71χρονος αρνείται τα πάντα και κάνει λόγο για πλεκτάνη με οικονομικά κίνητρα. Κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του. Ο πατέρας του κοριτσιού εργαζόταν ως κηπουρός στο εξοχικό σπίτι της οικογένειας του δικηγόρου σε παραλιακό οικισμό στη Φθιώτιδα. Οι δυο οικογένειες γνωρίστηκαν πριν από 25 χρόνια, αλλά το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται μόλις τον περασμένο Μάιο, όταν το 11χρονο κορίτσι βρήκε κάποια μηνύματα του κατηγορούμενου στο κινητό της μητέρας του.

Ήταν 21 Μαΐου 2019 όταν η μητέρα του παιδιού καταθέτει στην αστυνομία: «Πριν από 2-3 χρόνια η συμπεριφορά του δικηγόρου απέναντι μου άρχισε να αλλάζει. Συγκεκριμένα αρκετές φορές προσπάθησε με χειρονομίες να με χαϊδέψει σε διάφορα σημεία του σώματος μου αλλά εγώ ποτέ δεν τον άφησα και του ζητούσα να σεβαστεί την οικογενειακή μας φιλία.

Μετά από αυτό ο δικηγόρος άρχισε να μου στέλνει μηνύματα στο κινητό, ότι όλα αυτά ήταν μια παρεξήγηση και ότι ήθελε να βοηθάει την μικρή μου αγοράζοντας της διάφορα πράγματα όπως τάμπλετ, λάπτοπ και χρυσαφικά. Εμείς δεν δεχθήκαμε βέβαια ποτέ χρήματα για να αγοράσουμε τέτοια πράγματα. Δεν είχα μιλήσει για τις χειρονομίες στον άντρα μου. Θεωρούσα ότι ήταν στιγμιαία αδυναμία του κυρίου Ι.

Όμως πριν 3 μήνες έγινε κάτι που με θορύβησε πολύ. Η κόρη μου πήρε το κινητό μου και βρήκε τα μηνύματα του δικηγόρου και η απάντηση της με σόκαρε», ανέφερε στην κατάθεσή της η μητέρα.

«Μου έχει βάλει χέρι και μένα» της είπε, όπως κατέθεσε, η κόρη της, περιγράφοντάς της περιστατικά όπου ο δικηγόρος είχε ασελγήσει.

«Τραβιόμουν και του έλεγα να σταματήσει»

Το 11χρονο κορίτσι, στην κατάθεσή της στην αστυνομία, περιέγραψε τα όσα έζησε.

«Δύο φορές που έχουμε μείνει μόνοι μας μέσα στο αμάξι του, είχε βάλει μέσα στα γεννητικά μου όργανα τα δάχτυλα του χεριού του… Πηγαίναμε οι δυο μας για ψώνια στις Ράχες… Ενώ οδήγαγε με το ένα χέρι, με το άλλο χέρι με χάιδευε στο π. ενώ ταυτόχρονα είχε βγάλει έξω και το δικό του π. και το χάιδευε… Εγώ τραβιόμουν και του έλεγα να σταματήσει, αλλά αυτός μου έλεγε ότι αυτό που κάνει είναι καλό. Κάθε φορά μου έλεγε ότι αυτή θα είναι η τελευταία και μου έλεγε να μην το πω σε κανέναν. Αν δεν το έλεγα, μου είπε ότι θα μου έπαιρνε δώρα. Ούτε στους γονείς μου να μην το πω γιατί θα με μάλωναν.

Αυτή η φορά στο αμάξι με την ταβέρνα ήταν η τελευταία που με πείραξε και νομίζω ότι ήταν τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε… Μια φορά όταν ήμασταν σπίτι του και θα πηγαίναμε για μπάνιο, μπήκε μέσα στο δωμάτιό μου την ώρα που άλλαζα και με κοίταγε όταν ήμουν γυμνή… Όχι, καμιά φορά δεν μάτωσα. Όταν το είπα στη μαμά και στον μπαμπά, μου είπαν ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν να με βοηθήσουν και πως ό,τι και αν γίνει θα είμαστε ενωμένοι σαν ομάδα».

Στη συμπληρωματική της κατάθεση η μικρή Κ. ανέφερε ότι τελικά είδε σταγόνες αίματος αλλά από το άγχος της δεν μπορούσε να καταθέσει την πρώτη φορά όλα τα στοιχεία.

«Έχουν οικονομικά κίνητρα»

Ο δικηγόρος και η οικογένειά του αρνούνται τα πάντα. Και υποστηρίζουν πως η οικογένεια του κηπουρού τους έχει οικονομικά κίνητρα και έχει στήσει μια «οργανωμένη σκευωρία».

«Με την οικογένεια του κηπουρού είχαμε ψυχρανθεί και απομακρυνθεί όταν διαπιστώσαμε ότι έκανε κατάχρηση της εμπιστοσύνης μας. Μια Κυριακή που απρόοπτα φτάσαμε στο εξοχικό μας, βρήκαμε το σπιτάκι του κήπου ακατάστατο, πεταμένα μαγιό και την οικογένεια του κηπουρού παρέα με συγγενικά τους πρόσωπα να το χρησιμοποιούν χωρίς να μας ενημερώσουν σαν παραθεριστική κατοικία. Πήραμε το κλειδί και σταματήσαμε τη συνεργασία.

Το ένα περιστατικό που περιγράφει το κοριτσάκι φέρεται να έγινε το διάστημα που είχαν διαρραγεί οι σχέσεις μας και δεν είχαμε καμία σχέση με την οικογένεια της. Πως λοιπόν λένε ότι οδήγησα δήθεν την ανήλικη κόρη τους  στο σκάφος;» αναφέρει ο δικηγόρος.

Στη συνέχεια επιχειρηματολογεί και για ένα ακόμη περιστατικό που καταθέτει η μητέρα χαρακτηρίζοντας το ως ψευδέστατο, αφού σύμφωνα με τον ίδιο «τη χρονική στιγμή που η οικογένεια του κηπουρού ισχυρίζεται ότι ασέλγησα, εγώ και η οικογένεια μου δεν βρισκόμασταν στο εξοχικό μας».

Σε άλλο σημείο ο δικηγόρος αναφέρεται στην κατάθεση της ανήλικης για την ρήξη του παρθενικού της υμένα: «Ακόμη κι αν υποτεθεί ότι το άγχος ήταν η αιτία που παρέλειψε η ανήλικη μάρτυρας να αναφέρει τη σταγόνα αίματος στην πρώτη κατάθεσή της στην Αστυνομία, γιατί η μητέρα της στην κατάθεσή της την ίδια μέρα στην Αστυνομία, δεν ανέφερε εκείνη (μητέρα) τα περί σταγόνας αίματος; Προφανώς δεν εξυπηρετούσε την σκευωρία που έστησε η μητέρα».

Η γνωριμία των δυο οικογενειών

Το 1994 η Γ.Χ., σύζυγος του δικηγόρου και στέλεχος μεγάλης ναυτιλιακής εταιρίας αγοράζει ένα παραθαλάσσιο οικόπεδο σε οικισμό κοντά στην Στυλίδα. Δύο χρόνια αργότερα, η οικογένεια που ζει και εργάζεται στην Αθήνα, χτίζει στο παραλιακό οικόπεδο ένα διώροφο εξοχικό, το οποίο επισκέπτεται κάποια Σαββατοκύριακα και κάθε Αύγουστο για τις καλοκαιρινές διακοπές της.

Την ίδια χρονιά, το 1996, γνωρίζουν τον κηπουρό Γ. που περιποιείται τους κήπους εξοχικών της περιοχής και την σύζυγο του Δ.. Τους δίνουν τα κλειδιά του εξοχικού και ενός μικρού κτίσματος που βρίσκεται εντός του οικοπέδου τους και του αναθέτουν να προσέχουν και να περιποιούνται τον εξωτερικό χώρο της βίλας. Η σχέση των δύο ζευγαριών αρχίζει να κτίζεται και να γίνεται οικεία και αργότερα φιλική.

Η μικρή Κ. έρχεται στη ζωή τον Ιούνιο του 2008. Την γνωρίζουν από βρέφος, της έχουν αδυναμία όπως όλοι οι άνθρωποι στα μικρά παιδιά και όπως λένε συγγενείς του δικηγόρου την φροντίζουν και την έχουν «σαν παιδί τους». Μπάνια στη θάλασσα, εκδρομές, τσιμπούσια, γιορτές, δένουν τις δύο οικογένειες ακόμα πιο πολύ.

Μέχρι που ήρθε στο φως η καταγγελία του 11χρονου παιδιού. Και πλέον, το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη.

Πηγή: lamianow.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ