Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Λεηλάτησαν τα λείψανα Αγίων από το εκκλησάκι στον περίβολο του νοσοκομείου “Ελπίς”

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Λεηλάτησαν τα λείψανα Αγίων από το εκκλησάκι στον περίβολο του νοσοκομείου “Ελπίς”

Η κοσμοσυρροή ασθενών και επισκεπτών που μπαινοβγαίνουν καθημερινά στο νοσοκομείο “Ελπίς”, δεν εμπόδισε κάποιους… αθεόφοβους να λεηλατήσουν τα λείψανα Αγίων από το εκκλησάκι στον περίβολο του αρχαιότερου σε λειτουργία νοσηλευτικού ιδρύματος της χώρας, που βρίσκεται μόλις 150 μακριά από το κτίριο της ΓΑΔΑ, στην οδό Δημητσάνας!

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, οι ιερόσυλοι διέρρηξαν την πόρτα της μικρής εκκλησίας των Αγίων Λουκά και Σεραφείμ του Σάρωφ και κατάφεραν να ανοίξουν το παγκάρι με κάποιο εργαλείο. Όμως, δεν βρήκαν μέσα χρήματα και στράφηκαν στα καντήλια, τα επιχρυσωμένα κηροπήγια και τα λίγα τάματα που ήταν κρεμασμένα στις εικόνες. Μετά από αυτά, όμως, έκλεψαν και τα λείψανα των δυο Αγίων που έφεραν επιχρυσωμένα καλύμματα!

Δεν τους αντιλήφθηκαν οι φύλακες ιδιωτικής εταιρείας

Οι διαρρήκτες διέφυγαν ανενόχλητοι, καθώς δεν τους αντιλήφθηκαν οι φύλακες ιδιωτικής εταιρείας που έχει αναλάβει την φρούρηση του νοσοκομείου. Η κλοπή έγινε αντιληπτή το πρωί από τον ιερέα που πήγε να ανοίξει την εκκλησία για την πρωινή λειτουργία και βρήκε άδειες τις λειψανοθήκες. Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία και ειδικοί των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ ερεύνησαν για αποτυπώματα που ενδεχομένως άφησαν πίσω τους οι ιερόσυλοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εκτιμούν πως οι δράστες ίσως είναι τοξικομανείς που έψαχναν χρήματα ή αντικείμενα αξίας για να τα πουλήσουν σε κλεπταποδόχους, εξασφαλίζοντας χρήματα για τις δόσεις τους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ