Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Μητέρα Νίκου Μουστάκα: «Αμετανόητοι οι δολοφόνοι του παιδιού μου»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μητέρα Νίκου Μουστάκα: «Αμετανόητοι οι δολοφόνοι του παιδιού μου»

«Στενοχωριέμαι πολύ με τον τρόπο που έφυγε από τη ζωή ο Νικόλας. Εκείνα τα λεπτά που είδε τον γκρεμό… την άβυσσο. Φαντάζομαι ότι ο γιος μου ήξερε τι τον περίμενε. Το ένιωσε». Έτσι βλέπει  τις τελευταίες στιγμές του παιδιού της  η μητέρα  του Νικόλα Μουστάκα  που δολοφονήθηκε στον Λόφο του Φιλοπάππου στις  15  Αυγούστου του 2018.

Η πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου  το οποίο  καταδίκασε σε ισόβια τους αλλοδαπούς δολοφόνους του γιου της δεν μετριάζει  τον πόνο της όπως δηλώνει στην Realnews.

Ο χρόνος για αυτήν και την οικογένεια της έχει σταματήσει σε εκείνο το απόγευμα  που  ο Νικόλας έφυγε από το σπίτι του με προορισμό το Λόφο όπου με την Πορτογαλίδα φίλη του  θα έβλεπαν το  φεγγάρι. Ο ρομαντικός όμως περίπατος για τον άτυχο νέο και την φίλη του είχε την χειρότερη κατάληξη, όταν στο δρόμο τους βρέθηκαν οι τρεις αλλοδαποί που τον λήστεψαν και τον έριξαν στον γκρεμό.

«Η απόφαση του δικαστηρίου είναι πολύ καλή. Θα έλεγα ότι αποτελεί μια ηθική ανταμοιβή για την οικογένεια μας και την μνήμη του Νικόλα. Το να καταδικαστούν αυτοί οι εγκληματίες με την ανώτατη ποινή, τα ισόβια, για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως είναι για εμάς μια δικαίωση», δηλώνει η κυρία Λαμπρινή. Σημειώνει όμως ότι   «Σε καμία περίπτωση δεν ανακουφίζει τον πόνο μας, ούτε μετριάζει την απώλεια μας. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. Ωστόσο, η Δικαιοσύνη έκανε το έργο της σωστά και αυτό για εμάς αποτελεί δικαίωση».

Ισόβια

Η τραγική μάνα μιλά  και για τα όνειρα του παιδιού της,   τα  επαγγελματικά του σχέδια στην Γλασκώβη της Σκωτίας όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια. «Στις 28 Αυγούστου θα ξεκινούσε το μεταπτυχιακό του, αλλά δυστυχώς δεν επέστρεψε ποτέ… Δεν πρόλαβε», λέει γεμάτη παράπονο.  Για τους  δολοφόνους του Νικόλα είναι κατηγορηματική:

«Πρόκειται για αδίστακτους εγκληματίες. Ακόμα και στο δικαστήριο φαίνονταν πολύ σκληροί. Μπορεί κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας να ζήτησαν συγγνώμη για τις πράξεις τους ωστόσο δεν το ένιωθαν, το έκαναν μόνο για έτσι τους είχαν δασκαλέψει οι δικηγόροι τους. Η όλη τους συμπεριφορά στο δικαστήριο έδειχνε ότι δεν έχουν μετανιώσει. Μάλιστα, ο Ιρακινός πολλές φορές ύψωνε τον τόνο της φωνής του, με θράσος. Έλεγαν συνεχώς ψέματα και επιχείρησαν να ρίξουν όλες τις κατηγορίες στον ανήλικο δράστη ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί», σημειώνει.

Με τρεμάμενη φωνή περιγράφει όσα πέρασε ο Νικόλας στον Λόφο του Φιλοπάππου, αδυνατώντας  να κατανοήσει γιατί τον σκότωσαν.

«Τον είχαν αρπάξει και τον είχαν με την πλάτη στον γκρεμό. Ήταν οπλισμένοι, θα μπορούσαν να τον είχαν ρίξει στο χώμα και να τον ληστέψουν. Να πάρουν όσα προσωπικά αντικείμενα ήθελαν και να μην τον σκοτώσουν. Το παιδί δεν αντιστάθηκε. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να τους αντισταθεί…Για πολλά δευτερόλεπτα έπεφτε και κοπανούσε το κορμί του στα βράχια και έφτασε στο έδαφος, διαλυμένος. Δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια. Διάβασα τις αναφορές των αστυνομικών, της ιατροδικαστού και της διασώστριας. Αυτές οι εικόνες γυρνούν στο μυαλό μου. Δεν μπορώ να ηρεμήσω και κάθε ημέρα αναρωτιέμαι γιατί. Γιατί έπρεπε να τον σκοτώσουν;». 

Σημειώνοντας ότι δεν πρέπει άλλο άνθρωπος να χάσει τη ζωή του όπως ο γιος της, καλεί την Πολιτεία να πάρει τα απαραίτητα μέτρα.

«Το να μπορεί κανείς να κυκλοφορεί χωρίς να φοβάται είναι αυτονόητο για ένα πολιτισμένο κράτος. Μπορεί το παιδί μου να δολοφονήθηκε στο συγκεκριμένο σημείο, ωστόσο το πρόβλημα είναι σε όλη την Ελλάδα. Είναι κρίμα να χάνονται άνθρωποι άδικα. Πόσα θύματα πρέπει ακόμα να υπάρξουν για να πάρει μέτρα η Πολιτεία; Είναι ντροπή να συζητάμε το 2019 για το θέμα της ασφάλειας. Γιατί;».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ