Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Μόλυναν Αρχιμανδρίτη με τον ιό του AIDS (για να μην διεκδικήσει Μητροπολιτικό Θρόνο)!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μόλυναν Αρχιμανδρίτη με τον ιό του AIDS (για να μην διεκδικήσει Μητροπολιτικό Θρόνο)!

Ανατριχίλα προκαλεί η αποκάλυψη αρχιμανδρίτη ότι τον μόλυναν με τον ιό του AIDS, ώστε να τον θέσουν εκτός της κούρσας διεκδίκησης του Μητροπολιτικού Θρόνου της Μητρόπολης Μόρφου, στην Κύπρο.

Αν και έχουν περάσει 22 ολόκληρα χρόνια από το πρωτοφανές εκκλησιαστικό σκάνδαλο που συντάραξε την Μεγαλόνησο, τα όσα καταγγέλλει ο κύπριος αρχιμανδρίτης Παγκράτιος Μερακλής στην κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», εξακολουθούν να προκαλούν σοκ. «Εγώ δεν ήθελα να γίνω δεσπότης, αλλά δεν έπρεπε να πάω κόντρα στη θέληση του λαού… Όταν σπούδαζα Θεολογία στην Αθήνα μου έλεγαν οι καθηγητές μου, “και να ήθελες να γίνεις δεσπότης δεν θα γίνεις γιατί δεν είσαι από το σινάφι τους…”. Κι εγώ το είχα υπόψη μου αυτό…».

Η αγάπη του κόσμου έγινε η αιτία ώστε άθελά του να ζήσει τον διασυρμό

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του η αγάπη του κόσμου που τον ήθελε τότε Μητροπολίτη, έγινε η αιτία ώστε άθελά του να ζήσει τον απόλυτο διασυρμό, αφού κάποιοι φαίνεται πως ζήλεψαν αυτού του είδους την αφοσίωση.  «Η καταιγίδα ξεκίνησε από τον ξεσηκωμό του κόσμου. Όταν άρχισαν να κινούνται υπέρ μου και να υπάρχουν αντιδράσεις άρχισαν πολλά και διάφορα» σημειώνει.

Από τη μια η κατηγορία τον Μάρτιο του 1996 πως είναι ομοφυλόφιλος, «πάγωσε» τη διαδικασία εκλογής του νέου Μητροπολίτη και από την άλλη το 1998, πως είναι φορέας του ιού HIV ήταν αρκετά ώστε αρχιμανδρίτης Παγκράτιος να τεθεί  σε επ’ αόριστον αργία και να απομακρυνθεί έτσι από τη Μητρόπολη.

Σήμερα σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, ο Παγκράτιος ζει σ’ ένα χωριό της Λευκωσίας, ασχολείται με τη γεωργία και τη κτηνοτροφία και παραδέχεται πως: «Δεν είμαι ομοφυλόφιλος». Σχετικά με την μετάδοση του ιού HIV αποκαλύπτει:

«Αν πω θ’ ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και πολλοί δεν θα βρουν ανά το σύμπαν χώρο να κρυφτούν. Είναι μια συνωμοσία αλλά ως εδώ. Δεν ήταν ατύχημα, ήταν μια σκευωρία, μια συκοφαντία. Το άτομο που χρηματίστηκε έχει πεθάνει. Είναι μεγάλη ιστορία…»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ