Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση Γιακουμάκη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση Γιακουμάκη

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του θανάτου του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη, που συγκλόνισε την Ελλάδα το 2015. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso» τις επόμενες ημέρες πρόκειται να γίνει διαχωρισμός των κατηγοριών, δηλαδή των πλημμελημάτων από τα κακουργήματα.

Η υπόθεση αυτή αποκάλυψε το άγριο bullying που υπέστη ο άτυχος 20χρονος από μια ομάδα επτά Κρητικών συμφοιτητών του.Τριάμισι χρόνια μετά, κι ενώ έχει γίνει ήδη μία δίκη για παραβάσεις καθήκοντος, η υπόθεση επανέρχεται με νέες εξελίξεις, που αναμένεται να οδηγήσουν στον άμεσο προσδιορισμό της κύριας δίκης.

Η οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη 

Στο εδώλιο θα καθίσει η παρέα των Κρητικών σπουδαστών, καθώς έγινε δεκτό το αίτημα που είχε καταθέσει ο γνωστός ποινικολόγος των Ιωαννίνων Δημήτρης Μπούκας, ως δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη.

Οι επτά νεαροί βρίσκονται αντιμέτωποι με τις βαρύτατες κατηγορίες της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατ’ εξακολούθηση και της άσκησης παράνομης βίας κατ’ εξακολούθηση. Η δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση που έχει ασκήσει ο εισαγγελέας παραμένει ως σήμερα in rem, δηλαδή δεν έχει προσωποποιηθεί.

Αυτό πρόκειται να αλλάξει με τον διαχωρισμό των κατηγοριών, κάτι που σημαίνει ότι οι νεαροί θα παραπεμφθούν στο αρμόδιο πλημμελειοδικείο και σύντομα θα οριστεί η ημερομηνία της δίκης, την οποία αναμένει με αξιοπρέπεια η οικογένεια του θύματος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ