Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Ξυλοκοπήθηκε ο Ρομά (που κατηγορείται για τον βιασμό της 19χρονης με αναπηρία) στα κρατητήρια του ΑΤ Ρόδου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ξυλοκοπήθηκε ο Ρομά (που κατηγορείται για τον βιασμό της 19χρονης με αναπηρία) στα κρατητήρια του ΑΤ Ρόδου

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και του Εισαγγελέως Υπηρεσίας, o 23χρονος τσιγγάνος, κατηγορούμενος για βιασμό από κοινού με τον 20χρονο Αλβανό – κατηγορούμενο και για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη – μιας 19χρονης κοπέλας με αναπηρία.

Ο 23χρονος τσιγγάνος υπέβαλε αίτηση για να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση, ισχυριζόμενος ότι τα όσα είπε στην απολογία του δεν απηχούν την αλήθεια αλλά δόθηκαν κάτω από καθεστώς άσκησης -εις βάρος του- αστυνομικής βίας.

Αστυνομική πηγή διέψευσε χθες στην εφημερίδα «Δημοκρατική» τον ισχυρισμό αυτόν επισημαίνοντας ότι ο 23χρονος υπέστη πράγματι ξυλοδαρμό αλλά από συγκρατούμενούς του στα κρατητήρια του ΑΤ Ρόδου και μάλιστα ότι κινήθηκε άμεσα η διαδικασία προστασίας του και μεταφέρθηκε σε ξεχωριστό σημείο όπου φυλάσσεται. Σε κάθε περίπτωση ο ισχυρισμός αυτός του κατηγορούμενου θα αποτελέσει αντικείμενο έρευνας της κ. Ανακρίτριας.

Συνοδευόμενος από τον συνήγορο που του διόρισε το Πρωτοδικείο Ρόδου, ο 23χρονος αθίγγανος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται ως απολύτως αβάσιμες, ανυπόστατες και στηριζόμενες μόνον σε μεθοδευμένες κινήσεις. Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου 2019 μετέβη με τον αδελφό του στην πλατεία πίσω από τον ιερό ναό του Ευαγγελισμού κι έκαναν παρέα με άλλα άτομα.

Ο δικηγόρος του, Γιάννης Χριστοδούλου, είπε μεταξύ άλλων μιλώντας στους δημοσιογράφους: “Ο ίδιος δεν αποδέχεται τις κατηγορίες οι οποίες του αποδίδονται. Αποδέχεται την παρουσία του στο χώρο αλλά λέει πως ό,τι συνέβη, συνέβη με την κοινή γνώμη των όσων ήταν εκεί. Έγινε κάποια πράξη αλλά έγινε με κοινή συναίνεση όλων”.

Πληροφορίες: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ