Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Οι λεπτομέρειες της δολοφονίας Κασόγκι σοκάρουν… Τα 7 φρικιαστικά λεπτά συνοδεία μουσικής!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οι λεπτομέρειες της δολοφονίας Κασόγκι σοκάρουν… Τα 7 φρικιαστικά λεπτά συνοδεία μουσικής!

Ξεκίνησε χθες, στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, έρευνα από κοινή τουρκική-σαουδαραβική ομάδα, προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες εξαφάνισης του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Reuters, ο Σαουδάραβας βασιλιάς Σαλμάν διέταξε τον εισαγγελέα να ξεκινήσει εσωτερική έρευνα για την υπόθεση, καθώς το Ριάντ εξακολουθεί να αρνείται την εμπλοκή του σε αυτήν.

Σύμφωνα πάντως με τουρκικά ΜΜΕ, η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης ερευνά πλέον την πληροφορία ότι η σoρός του Κασόγκι «εξαϋλώθηκε» με τη χρήση οξέος, μέσα στο προξενείο. Το ζήτημα της εξαφάνισης του δημοσιογράφου, που κριτίκαρε έντονα το καθεστώς της χώρας του, έχει ήδη προκαλέσει διεθνείς πολιτικές και επιχειρηματικές αντιδράσεις.

Απειλές Τράμπ

Ακόμα και ο «σύμμαχος» Τραμπ απείλησε τη Σαουδική Αραβία ότι θα επιβάλει «σοβαρή ποινή», αν αποδειχθεί ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε, ενώ χθες έστειλε τον Μάικ Πομπέο στο βασίλειο, προκειμένου να συζητήσει την υπόθεση με τον Σαλμάν.

Την ίδια ώρα, οι επικεφαλής της JP Morgan, της Uber και της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford ακύρωσαν τη συμμετοχή τους σε επενδυτικό συνέδριο στη Σαουδική Αραβία, με αφορμή την υπόθεση Κασόγκι. Εκτιμάται ότι πολλές ακόμα εταιρίες και μεγάλα ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου θα ακολουθήσουν το παράδειγμά τους, μποϊκοτάροντας την τριήμερη διάσκεψη, γνωστή ως «Νταβός της ερήμου», που θα ξεκινήσει στις 23 Οκτωβρίου στο Ριάντ.

Οι Σαουδάραβες, πάντως, απειλούν με άνοδο της τιμής του πετρελαίου σε ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων σε βάρος τους. «Το βασίλειο επιβεβαιώνει ότι απορρίπτει κάθε απειλή και προσπάθεια υπονόμευσής του, είτε πρόκειται για οικονομικές κυρώσεις είτε για πολιτική πίεση» τονίζει η σαουδαραβική κυβέρνηση.

Κι οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την υπόθεση συνεχίζονται. Οι New York Times ανέφεραν πως ένας από τους Σαουδάραβες αξιωματούχους που μετέβησαν στην Κωνσταντινούπολη τη μέρα της εξαφάνισης ο  οποίος ήταν ειδικός στις αυτοψίες, έφτασε κρατώντας ένα ειδικό πριόνι που χρησιμοποιείται στην κοπή κοκάλων ενώ το Al Jazeera, ανέφερε πως η διαδικασία του διαμελισμού της σορού του Κασόγκι διήρκησε περίπου επτά λεπτά και ο γιατρός που ανέλαβε τη μακάβριο καθήκον ζήτησε από τους παρευρισκόμενους στο δωμάτιο να βάλουν μουσική.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ