Τρίτη 16 Απριλίου 2024

«Ομοβροντία» μηνύσεων για την τραγωδία στο Μάτι – Ολόκληρη η μηνυτήρια αναφορά

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Ομοβροντία» μηνύσεων για την τραγωδία στο Μάτι – Ολόκληρη η μηνυτήρια αναφορά

Βροχή μηνύσεων ακολουθούν τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, αναζητώντας ποινικές ευθύνες για το χαμό των δικών τους ανθρώπων ακόμη κι όταν οι φλόγες είχαν σβήσει.

Ο αδελφός τη 26χρονης κοπέλας η οποία ήταν το 99ο θύμα της πύρινης τραγωδίας, υπέβαλε μήνυση πριν από λίγο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας καταγγέλλοντας όσους ευθύνονται, όπως αναφέρει για το θάνατο όλων αυτών των ανθρώπων, κατά τη διάρκεια της βιβλικής καταστροφής στο Μάτι.

Απίστευτο! Οι αρχές ζητούσαν πληρεξούσιο από έναν άνθρωπο που ήταν σε καταστολή

Με τη μήνυσή του ωστόσο αποκαλύπτει ακόμη μία πτυχή της καταστροφής που στοίχισε ανθρώπινες ζωές και η οποία συνίσταται όχι μόνο στο «αλαλούμ» που επικράτησε τις  κρίσιμες ώρες τις πυρκαγιάς αλλά και στο χάος που δημιούργησαν οι «αγκυλώσεις» της γραφειοκρατίας, στερώντας από την 26χρονη αδελφή του, τη δυνατότητα να μεταφερθεί για νοσηλεία στις ΗΠΑ, όπως ο ίδιος ζητούσε.

Βίωσε και την απώλεια της αδελφής του

Ο αδελφός της 25χρονης Ιωάννης Χαρδαλούπας  ο οποίος ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη και είχε έρθει για διακοπές στην Ελλάδα, όταν ξέσπασε η φωτιά, έκανε αγώνα δρόμου προκειμένου να μπορέσει να μεταφέρει την αδελφή του σε κάποιο εξειδικευμένο κέντρο στις ΗΠΑ,  αλλά δεν τα κατάφερε. Έτσι, μετά το χαμό της 56χρονης μητέρας του από τη πυρκαγιά, βίωσε και την απώλεια της αδελφής του, αφού  έσβησε  ,  όπως εξηγεί, και η τελευταία πιθανότητα να ζούσε η κοπέλα….

Ο κ. Χαρδαλούπας αναφέρει στη μήνυσή του χαρακτηριστικά : «Μετά το θάνατο της μητέρας μου, προσπάθησα να μεταφέρω την αδελφή μου στην Αμερική, για να εισαχθεί σε κάποιο ειδικότερο Νοσοκομείο. Λόγω, όμως, μεγάλης γραφειοκρατίας και ευθυνοφοβίας στη χώρα μας, δεν κατάφερα να εκδώσω νέα ταυτότητα και ούτε και διαβατήριο, διότι ήθελαν την ίδια, κάτι όμως που αδύνατο. Σημειώνουμε ότι όλοι οι Αστυνομικοί, για τη μεταφορά της αδελφής μου στις ΗΠΑ μου φέρθηκαν πολύ καλά, ενώ αντιθέτως συνάντησα πολλά προβλήματα για την αποστολή των φωτογραφιών με τα τραύματα της αδελφής μου σε Νοσοκομείο των ΗΠΑ.

Είχαν καεί όλα τα έγγραφα της με τα στοιχεία της (ταυτότητα, διαβατήριο, κ.λπ.) και δεν μπορούσα να εκδώσω νέα ταυτότητα. Μου ζητούσαν πληρεξούσιο (!), αλλά και αυτό δεν μπορούσε να γίνει, διότι ήταν σε καταστολή. Δεν πρόλαβα, δυστυχώς, να ολοκληρώσω τη διαδικασία δικαστικής συμπαράστασης, διότι την 11η Σεπτεμβρίου απεβίωσε και η αδελφή μου.»

Η μήνυση στρέφεται κατά όλων των αρμοδίων που με την έλλειψη συντονισμού και σειρά ολέθριων λαθών ευθύνονται, όπως αναφέρεται για την τραγωδία.  Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλούπας ζητά την ποινική δίωξη των:

  1. Ιωάννη Καπάκη, πρώην Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών,
  2. Ρένας Δούρου, Περιφερειάρχη Αττικής,
  3. Ηλία Ψινάκη, Δημάρχου Μαραθώνος Αττικής,
  4. Των υπευθύνων των Γραφείων Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μαραθώνος Αττικής.
  5. Των αρμοδίων Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος της Ελλάδος για την περιοχή της Ανατολικής Αττικής.
  6. Των αρμοδίων Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) για την περιοχή της Ανατολικής Αττικής.

Επίσης, ζητά να διωχθεί οποιοδήποτε άλλος συνυπεύθυνος και συνυπαίτιος  για τα τραγικά συμβάντα από την πυρκαγιά της 23 και 24/7/2018 στην Ανατολική Αττική.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη μηνυτήρια αναφορά

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ