Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ο θυελλώδης γάμος που βάφτηκε με αίμα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο θυελλώδης γάμος που βάφτηκε με αίμα

«Μην εκδικείσαι κανέναν. Αργά ή γρήγορα θα το κάνει η ζωή για σένα. Έχε της εμπιστοσύνη…».

Αυτό ήταν το τελευταίο μήνυμα της «μαύρης χήρας» της Αργολίδας στο Facebook, λίγες ώρες πριν οδηγηθεί για άλλη μία φορά στο Αστυνομικό Τμήμα για να ομολογήσει  τελικά τη δολοφονία του 42χρονου συζύγου της, ΘΛ.

Αρχικά είχε ομολογήσει τη δολοφονία. Τώρα επιμένει ότι είναι αθώα

Ένα έγκλημα που συγκλόνισε πριν από τέσσερα χρόνια την κοινή γνώμη καθώς χρειάστηκαν 7 ολόκληροι μήνες να εξιχνιαστεί, με τη σύζυγο του θύματος να δίνει τηλεοπτικές  συνεντεύξεις, ζητώντας να μιλήσουν όλοι όσοι γνωρίζουν κάτι για τον  άτυχο καπετάνιος  ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός με δύο σφαίρες, στο κεφάλι και στην κοιλιά, στις 8 Δεκεμβρίου του 2014.

Η ομολογία

«Ναι, εγώ το έκανα. Τελειώνετε τώρα, ρε παιδιά, χαράζει. Αφήστε με να φύγω, να απολαύσω αυτή την ημέρα», φέρεται να είχε πει, τον Ιούλιο τους 2015,  επτά μήνες δηλ. μετά το έγκλημα,  η 40χρονη σήμερα ΔΒΛ, στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ναυπλίου, που την ανέκριναν επί τουλάχιστον 14 ώρες . Μέχρι εκείνη τη στιγμή, η 40χρονη γυναίκα , φορώντας το μενταγιόν  με το όνομα του συζύγου της, εμφανιζόταν στις τηλεοπτικές κάμερες, αναζητώντας το δολοφόνο του άτυχου ναυτικού με τον οποίο είχε αποκτήσει μία κόρη.

Και στη Νικολούλη

Μιλώντας μάλιστα στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» εκλιπαρούσε να ανοίξουν τα στόματα για να βρεθεί και να λογοδοτήσει ο φονιάς  του άντρα της. Η εικόνα ωστόσο της «θλιμμένης χήρας» που προσπάθησε να παρουσιάσει, δεν μπορούσε να γίνει ιδιαίτερα πειστική καθώς οι κινήσεις αλλά και η γενικότερη στάση της, μπροστά στο «γυαλί»,   έμοιαζαν περισσότερο  «σκηνοθετημένες» παρά αγωνιώδεις.

Οι αστυνομικοί της Αργολίδας οι οποίοι αρχικά στράφηκαν στο ενδεχόμενο της αυτοκτονίας του 42χρονου, καθώς είχαν σβηστεί με επιμέλεια τα ίχνη του εγκλήματος, παρατηρώντας με προσοχή τις αντιφάσεις στις οποίες, θεωρώντας την υπεύθυνη για την  εν ψυχρώ εκτέλεση του συζύγου της, με τις δύο  σφαίρες να πέφτουν με διαφορά 30 δευτερολέπτων, η μία από την άλλη.

Οι μαρτυρικές καταθέσεις αλλά και τα αποτελέσματα  DNA  που έδειξαν  γενετικό υλικό της «μαύρης χήρας» στα  νύχια του θύματος, έβαλαν στο «κάδρο» τη σύζυγο του 42χρονου ναυτικού η οποία φαίνεται ότι είχε  στήσει το σκηνικό αυτοκτονίας για να αποπροσανατολίσει τις έρευνες.  Βγάζοντας τη μπλούζα που φορούσε το θύμα και σκουπίζοντας με αυτήν το όπλο το οποίο είχε βάλει στο χέρι του θύματος, η συζυγοκτόνος προσπάθησε να εξαφανίσει κάθε σημάδι που θα τη «φωτογράφιζε».

Ήταν ατύχημα

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης ανάκρισής της, παραδέχτηκε ότι σκότωσε το σύζυγο της, κατά τη διάρκεια πάλης μεταξύ τους σε καυγά που είχαν, παρουσιάζοντας το θάνατό του περισσότερο ως ατύχημα.  Υποστήριξε πως αναζήτησε τον άντρα της, στη μονοκατοικία  του φίλου τους,  όταν γύρισε από το Κρανίδι όπου είχε πάει,  αλλά όταν τον βρήκε, εκείνος ήταν ιδιαίτερα επιθετικός. Καυγάδισαν, όπως έκαναν συχνά, όπως είπε, και κάποια στιγμή ο 42χρονος βρέθηκε με ένα όπλο στο χέρι.  Αιτία, ήταν η ζήλια, όπως είπε.. «Με όποιον άνδρα μιλούσα, πίστευε ότι ήταν και εραστής μου. Η κατάσταση ήταν αφόρητη.  Έφτανε ακόμη και να με χτυπάει», φέρεται να υποστήριξε .  Όλα έγιναν, κατά τη διάρκεια του καυγά τους, είπε, την ώρα που προσπαθούσε να του πάρει το όπλο.

Ροζ μυστικά και εξωσυζυγικές σχέσεις

Ενώπιον του ανακριτή όμως πήρε πίσω όσα είχε υποστηρίξει στους αστυνομικούς.  «Είμαι αθώα. Δεν τον σκότωσα εγώ! Δεν είχα κίνητρο. Θα αποδειχθεί η αθωότητά μου»,» είπε, καταθέτοντας μάλιστα  και μήνυση εναντίον δύο ανδρών Ασφάλειας Ναυπλίου και κατά παντός υπευθύνου, ισχυριζόμενη ότι απέσπασαν την ομολογία της εν μέσω βασανιστηρίων.

Η θυελλώδης σχέση του 42χρονου ναυτικού με την κατηγορούμενη σύζυγό του, που άρχισε όταν εκείνη ήταν μόλις 16 ετών σημαδεύτηκε όλα τα χρόνια από ζήλιες, καυγάδες και ροζ μυστικά.  «Γνώριζα τον άντρα μου από όταν ήμουν 15 χρόνων. Ηταν υπερβολικά ζηλιάρης, δεν είχε αυτοπεποίθηση. Όταν ήμουν 16, μου έκανε σκηνή ζηλοτυπίας, σπρώχνοντάς με στον γκρεμό. Ήμουν τυχερή, γιατί έπεσα μόνο γύρω στα δύο μέτρα» υποστηρίζει η Δήμητρα Βούλγαρη.  «Το  2006, ενώ ο άντρας μου ήταν στη Μαδαγασκάρη, διέρρευσε μια φημολογία ότι είχα εξωσυζυγική σχέση για πέντε μήνες με τον κατά πολύ νεότερό μου -19 ετών τότε- Π.Γ. Ήρθε με άγριες διαθέσεις στην Κοιλάδα, αρκετά μπερδεμένος, χωρίς να ξέρει τι να πιστέψει».

Για εξωσυζυγικές σχέσεις όμως κατηγορεί το 42χρονο και η κατηγορούμενη σύζυγός τους λέγοντας:  «Το διάστημα αυτό ξενυχτούσε σε μπαρ, απ’ όπου μάθαινα ότι πλήρωνε και έπαιρνε γυναίκες. Είχε, επίσης, τουλάχιστον δύο εξωσυζυγικές σχέσεις. (…) Τον Αύγουστο του 2008 ανακάλυψα πολλά μηνύματα ερωτικού περιεχομένου με αποστολέα το όνομα Ελένη. (…) Η κατάσταση αυτή συνεχίστηκε με μεγάλους καβγάδες, μέχρι τον Ιανουάριο του 2009. Από εκείνο το σημείο καταστραφήκαμε οικονομικά, γιατί δεν είχαμε χρήματα να πληρώνουμε τις δόσεις του δανείου. Κάθε φορά που καβγαδίζαμε, μου έλεγε κατάμουτρα “εγώ θα γ…ω όποια γουστάρω, κοίτα τα δικά σου χάλια”».

Η ετυμηγορία: Ισόβια!

Το Δεκέμβριο του 2016, η κατηγορούμενη κρίθηκε ομόφωνα ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και καταδικάστηκε σε ισόβια και ποινή φυλάκισης 18 μηνών για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. ύστερα από περίπου τέσσερις εβδομάδες ακροαματικής διαδικασίας , στην Τρίπολη, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Το ενδεχόμενο ωστόσο και  άλλου προσώπου, συνεργού στο έγκλημα είναι ανοιχτό, μετά την απόφαση του δικαστηρίου που αποφάσισε να διαβιβαστούν τα πρακτικά στον αρμόδιο εισαγγελέα.  Η οικογένεια πάντως του θύματος θεωρεί  «αδύνατο μία γυναίκα που πυροβολεί το σύζυγό της, να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη συγκάλυψη του εγκλήματος και στη συνέχεια να φεύγει για να κατασκευάσει το άλλοθί της, χωρίς να έχει συνεργό».

Εισαγγελέας: Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο συνεργού

Τη συμμετοχή και άλλου προσώπου στο έγκλημα δεν απέκλεισε αγορεύοντας ούτε ο  εισαγγελέας  της έδρας, στην πρωτοβάθμια δίκη ο οποίος διαπίστωσε ακόμη και τώρα «κενά» στην υπόθεση.

Όπως ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός, «το όπλο του εγκλήματος το είχε μαζί του το θύμα, καθώς περίμενε τη γυναίκα του να επιστρέψει, έχοντας υπόνοιες ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση. Όταν εκείνη πήγε στο σπίτι του παιδικού φίλου του θύματος το οποίο φρόντιζε, ξέσπασε έντονος καυγάς ανάμεσα στο ζευγάρι. Κατά τη διάρκεια του τσακωμού εκείνη κατάφερε να πάρει στα χέρια της το όπλο, και τότε, πάνω στη συμπλοκή, το όπλο εκπυρσοκρότησε, τραυματίζοντας τον αδικοχαμένο καπετάνιο. Στο σημείο εκείνο, αν η Δήμητρα δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση, θα μπορούσε να καλέσει βοήθεια και το θύμα να ζούσε. Όμως, εκείνη πυροβόλησε και δεύτερη φορά, δίνοντάς  του τη χαριστική βολή στον κρόταφο».

Ο εισαγγελέας, μάλιστα, περιέγραψε πως η κατηγορούμενη επιχείρησε μετά τη δολοφονία να δημιουργήσει για τον εαυτό της άλλοθι, αφού ζήτησε από δύο πρόσωπα του περιβάλλοντός της να πουν ψέματα.

«Ήταν ο μοναδικός άνδρας της ζωής μου»

Η ΔΒΛ η οποία επέλεξε να μην είναι παρούσα κατά την απαγγελία της απόφασης, είχε πει κατά τη διάρκεια της απολογίας της: «Είμαι αθώα, το φωνάζω 17 μήνες. Οι δολοφόνοι έχουν περάσει από δω και είναι ελεύθεροι. Έχω τη συνείδησή μου καθαρή. Στάθηκα στον άνδρα μου. Δύο δουλειές έκανα γιατί είχε προβλήματα υγείας από το 2005. Είχε κατάθλιψη. Λένε ότι δεν είχαμε σεξουαλικές επαφές. Ξέρει κανείς τί κάναμε; Ήξερε κανείς τί κάναμε; Ήταν μπροστά ; Ήταν ο πρώτος και τελευταίος άνδρας της ζωής μου».

H αυλαία στην υπόθεση του φονικού στην Αργολίδα αναμένεται να πέσει, από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει για την 42χρονη κατηγορουμένη η οποία μέχρι και σήμερα επιμένει για την αθωότητά της.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ