Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Παγκόσμιος αποτροπιασμός για τον άγριο ξυλοδαρμό Ρωσίδας διαδηλώτριας από αστυνομικό (video)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παγκόσμιος αποτροπιασμός για τον άγριο ξυλοδαρμό Ρωσίδας διαδηλώτριας από αστυνομικό (video)

Σοκ και αποτροπιασμός στον πλανήτη από βίντεο που βγήκε στο διαδίκτυο όπου Ρώσος αστυνομικός να γρονθοκοπεί μια νεαρή γυναίκα κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στη Μόσχα.

Στο βίντεο, το οποίο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο από διάσημους Ρώσους, με εκατομμύρια followers, διακρίνονται δύο αστυνομικοί των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών, που φορούν τα κράνη τους, να σέρνουν τη γυναίκα, τη Ντάρια Σασνόβσκαγια, προς την αστυνομική κλούβα.

Η 26χρονη διαδηλώτρια δίνει μάχη για να απελευθερωθεί και προσπαθεί να βάλει τρικλοποδιά σε έναν από τους αστυνομικούς, ο οποίος αντεπιτίθεται γρονθοκοπώντας την στο στομάχι. Ένας από τους δημοσιογράφους που καταγράφει το περιστατικό ακούγεται να αποκαλεί, με σαρκαστικό ύφος, τον αστυνομικό «ήρωα».

Η νεαρή γυναίκα, στατιστικολόγος στο επάγγελμα, ήταν μία από τους 200 ανθρώπους που συνελήφθησαν, επειδή έλαβαν μέρος σε μια παράνομη διαμαρτυρία, σύμφωνα με τις αρχές, που ακολούθησε την μεγάλη διαδήλωση με αίτημα τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών στη ρωσική πρωτεύουσα. Το βίντεο είχε πάνω από 3 εκατομμύρια θεάσεις.

Η αστυνομία της Μόσχας αρνήθηκε να σχολιάσει το συμβάν τηλεφωνικώς, όμως το πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε ότι ξεκίνησε εσωτερική έρευνα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ