Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Πατέρας: «Δεν θυμάμαι…» – Μητέρα: «Θα σε διαλύσω»!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πατέρας: «Δεν θυμάμαι…» – Μητέρα: «Θα σε διαλύσω»!

Οι μνήμες της δολοφονίας της 18χρόνης Ειρήνης πέρσι στο σπίτι της στην Πετρούπολη αναβίωσαν χθες στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Για το έγκλημα κατηγορείται ο 56χρόνος πατέρας της Ειρήνης ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται αφού της έκλεισε το στόμα και τη μύτη, να την στραγγάλισε, τραυμάτισε με μαχαίρι στο πρόσωπο, το στήθος και το χέρι και στη συνέχεια να έβαλε φωτιά στο σπίτι τους.

Το κορίτσι ξεψύχησε στο Θριάσιο όπου νοσηλεύτηκε για λίγα εικοσιτετράωρα με τους γιατρούς να ελπίζουν σε ένα θαύμα το οποίο, τελικά, δεν έγινε. Σήμερα ο 56χρόνος δια μέσω του συνηγόρου του, έκανε λόγο για μειωμένο καταλογισμό, αρνήθηκε την κατηγορία και υποστήριξε πως δεν είναι σε θέση ” να ανακαλέσει στη μνήμη του το τραγικό συμβάν”.

Μάλιστα, η υπεράσπιση του άφησε υπόνοιες ότι τρίτο πρόσωπο εμπλέκεται στην υπόθεση.

Η κατάθεση της μητέρας 

Η δίκη άρχισε με την κατάθεση της μητέρας της Ειρήνης η οποία αναφέρθηκε στα χρόνια του κοινού της βίου με τον 56χρονο, στο διαζύγιο τους, τις προσπάθειες επανασύνδεσης αλλά και στο δύστροπο χαρακτήρα του. Φανερώς ταραγμένη η γυναίκα όταν κατέβηκε από το βήμα του μάρτυρα ψιθύρισε στον πρώην σύντροφο της, “θα σε διαλύσω”.

H μητέρα της Ειρήνης ανέφερε χαρακτηριστικά στην κατάθεση της “Ήταν ένας θεατρίνος. Είχαμε διαπληκτισμούς. Έβρισκε τρόπο να σε φέρνει πίσω. Έπαιζε καλά το ρόλο του… Το έπαιζε άρρωστος, είχε εξάρτηση από εμένα (…) Ήταν πανούργος και έξυπνος άνθρωπος, στην πονηριά δεν τον έπιανε κανείς”. Βέβαια όπως ανέφερε στους δικαστές και στους ενόρκους δεν μπορούσε να φανταστεί το τραγικό αυτής της ιστορίας, προσθέτοντας πως “Η Ειρήνη ήταν ένα χαρούμενο παιδί , είχε όνειρα. Είχε ζωή , είχε όνειρα… ” είπε κλαίγοντας.  Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο εκείνης τις ημέρες η ίδια είχε φύγει μαζί με τον μικρό γιο τους για το πατρικό της, στην Κέρκυρα και ο κατηγορούμενος δημιουργούσε επεισόδια στην μικρή που είχε μείνει μαζί του στην Αθήνα, γιατί είχε αντιρρήσεις για τη σχέση που διατηρούσε με έναν νεαρό Αλβανικής καταγωγής.

Σε ερώτηση του εισαγγελέα της έδρας για το τι πιστεύει ότι τον ώθησε στην πράξη για την οποία κατηγορείται, η πρώην σύντροφος του ανέφερε : «Πιστεύω εγώ. Δεν μπορούσε να κάνει κακό σε εμένα. Ήξερε την αδυναμία μου στην Ειρήνη αν μου τη στερούσε θα έπαιρνε εκδίκηση … Δεν ξέρω αν ήταν αγάπη ή μίσος».

  • Εισαγγελέας: Ήθελε και αυτός να αυτοκτονήσει ; Μπήκε και εκείνος στην εντατική. 
  • Μάρτυρας: Όχι, έσωσε τη ζωή του και σκότωσε το παιδί μου.
  • Εισαγγελέας: Αν είχατε επιστρέψει τι νομίζετε ότι θα είχε  κάνει; 
  • Μάρτυρας: Μπορεί και να το έκανε μπορεί και όχι. Μπορεί να ήμουν εγώ στη θέση της Ειρήνης. Δεν το ξέρω στο παρελθόν με είχε χτυπήσει .

Η μάρτυρας εξέφρασε την βεβαιότητα πως το έγκλημα ήταν προμελετημένο και επικαλέστηκε μήνυμα που είχε λάβει από το σύζυγό της λίγες ημέρες πριν το έγκλημα.

«Σου ξημέρωσε μαύρη μέρα και ζωή γλυκιά μου» εμφανίζεται να της λέει, συμπληρώνοντας: «Όταν διαβάζεις αυτό το μήνυμα σημαίνει ότι είμαστε πλέον ν…. Τουλάχιστον θα έρθεις στην κηδεία μας. Τώρα κάτι είναι κι αυτό. Έδωσες πολύ πόνο και σου επιστρέφεται τώρα… Καλή αντάμωση… γλυκιά μου…» ανέφερε το επίμαχο μηνυμα το οποίο ,ωστόσο, η υπεράσπιση του κατηγορούμενου αμφισβήτησε ότι εστάλη από τον 56χρονο. Η γυναίκα ήταν κατηγορηματική  πως ο κατηγορούμενος ουδέποτε αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα υποστηρίζοντας πως μόνο μια φορά είχε παραμείνει για λίγες ώρες στο Δαφνί. Στο τέλος της κατάθεσης η μητέρα της Ειρήνης ψιθύρισε στον κατηγορούμενο “θα σε διαλύσω”.

Η κατάθεση της αδελφής και του ανιψιού 

Καταπέλτης για τον 56χρόνο ήταν οι καταθέσεις στη δίκη της αδελφής και του ανιψιού του οι οποίοι αν και διατηρούν διαμέρισμα στην ίδια  πολυκατοικία μαζί του , είχαν κακές σχέσεις λόγω περιουσιακών διαφορών. Η αδελφή του κατηγορούμενου κατέθεσε πως κατά καιρούς άκουγε καβγάδες στο σπίτι. Τις περισσότερες φορές αφορμή ήταν , όπως είπε, τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν αλλά και το γεγονός ότι η σύζυγος του είχε φύγει από το σπίτι και εκείνος ήθελε να ξανασμίξουν. Μάλιστα, ζητούσε επίμονα από την 18χρονη να μεσολαβήσει. Στις 30 Αυγούστου του 2017 , λίγο πριν τις 10 το πρωί η γυναίκα άκουσε την ανιψιά της να καλεί την ίδια και το γιο της σε βοήθεια . “Άκουσα την Ειρήνη να φωνάζει “θεία βοήθεια “.  Τρέξαμε με το γιο μου για να δούμε από πού μπορούμε να μπούμε στο σπίτι. Χτυπούσαμε τα κουδούνια , την πόρτα. Προσπαθήσαμε να σηκώσουμε το ρολό . Ήταν όλα σφραγισμένα. Ειδοποιήσαμε την αστυνομία και όταν είδαμε να βγαίνει καπνός από την πόρτα καλέσαμε και την πυροσβεστική” κατέθεσε ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση υποστήριξε πως ο αδελφός της δεν αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 23 Οκτωβρίου 2017.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ