Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Πλαστά video games σε (σχεδόν) 1.000.000 «παίκτες»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πλαστά video games σε (σχεδόν) 1.000.000 «παίκτες»

Το ψηφιακό έγκλημα απλώνει τα πλοκάμια του στις πιο δημοφιλείς εφαρμογές και διανέμει κακόβουλο υλικό μέσω «πλαστών» video games.

Περισσότεροι από 930.000 χρήστες έχουν δεχθεί τέτοιου είδους επιθέσεις σε διάστημα ενός έτους από τις αρχές Ιουνίου του 2018 μέχρι τις αρχές Ιουνίου του 2019.

Όπως και τα υπόλοιπα είδη ψηφιακής διασκέδασης, τα video games είναι ευάλωτα σε παραβιάσεις, όπως η παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και τα παράνομα torrents.

Πλέον, βρίσκονται αντιμέτωπα με μία ακόμη αναπτυσσόμενη απειλή: τη δόλια χρήση του brand τους ως μέσο διανομής κακόβουλου λογισμικού.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της, πολλά από τα κορυφαία videogames φιλοξενούνται σε πλατφόρμες ψηφιακής διανομής. Αυτές δεν μπορούν πάντα να εντοπίσουν αν τα «ανεβασμένα» αρχεία λογισμικού είναι νόμιμα αρχεία gaming ή συγκαλυμμένα δείγματα κακόβουλου λογισμικού.

Οι δημοφιλέστεροι στόχοι

Στην κορυφή της λίστας με τα παραβιασμένα παιχνίδια βρίσκεται το «Minecraft», στο οποίο εντοπίστηκε κακόβουλο λογισμικό που ήταν υπεύθυνο περίπου για το 30% των επιθέσεων, με θύματα πάνω από 105.000 χρήστες.

Πώς θα προφυλαχτείτε

Για να μην πέσουν θύματα κακόβουλων προγραμμάτων, που προσποιούνται ότι είναι video games, η Kaspersky συνιστά:

  • Χρησιμοποιείτε μόνο νόμιμες υπηρεσίες με αποδεδειγμένη φήμη.
  • Δίνετε επιπρόσθετη προσοχή στη γνησιότητα των ιστοσελίδων. Μην επισκέπτεστε ιστοσελίδες που επιτρέπουν το κατέβασμα video games, μέχρι να είστε σίγουροι πως είναι νόμιμες και ξεκινούν με «https». Επιβεβαιώνετε πως το website είναι αυθεντικό, κάνοντας διπλό κλικ στο φορμάτ του URL ή στην ορθογραφία του ονόματος της εταιρείας πριν ξεκινήστε το κατέβασμα.
  • Μην κλικάρετε σε ύποπτες ιστοσελίδες, όπως αυτές που υπόσχονται ότι μπορείτε να παίξετε ακυκλοφόρητα παιχνίδια.
  • Χρησιμοποιείτε αξιόπιστες λύσεις ασφάλειας για πλήρη προστασία από ένα ευρύ φάσμα «απειλών».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ