Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Πόλεμος στο ΑΠΘ με τους βανδάλους που θέλουν το πανεπιστήμιο «χωράφι» τους

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πόλεμος στο ΑΠΘ με τους βανδάλους που θέλουν το πανεπιστήμιο «χωράφι» τους

Τελειωμό δεν έχουν τα φαινόμενα ανομίας εντός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μπορεί η Αστυνομία πριν από λίγο καιρό να κατάφερε να εξαρθρώσει το μεγαλύτερο κύκλωμα ναρκεμπόρων που δρούσε εντός του πανεπιστημιακού campus, ωστόσο ούτε η πώληση ναρκωτικών έχει εξαλειφθεί ούτε τα περιστατικά βίας, κλοπών, διαρρήξεων κ.λπ.

Ο τρόμος έχει ριζώσει για τα καλά εντός του ΑΠΘ, με τους καθηγητές και τους φοιτητές να μην τολμούν να περπατήσουν όχι μόνο τη νύχτα αλλά και μέρα μεσημέρι.

Το νέο περιστατικό που ήρθε να προστεθεί στη μακρά λίστα με τα φαινόμενα ανομίας έγινε το περασμένο Σάββατο, όταν άγνωστοι ξήλωσαν ολόκληρη σιδερένια πόρτα που βρισκόταν στην είσοδο του Τμήματος Τοπογράφων στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.

Συνεχείς παραβιάσεις των λουκέτων

Οι υπεύθυνοι της Πολυτεχνικής, αγανακτισμένοι από τις συνεχείς παραβιάσεις των λουκέτων που άγνωστοι έσπαγαν συνεχώς προκειμένου να εισέλθουν στο τμήμα και να αρπάξουν ό,τι βρουν μπροστά τους, αναγκάστηκαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου να κλείσουν ερμητικά την πόρτα κολλώντας τη με ηλεκτροσυγκόλληση μαζί με το μεταλλικό κούφωμα, προκειμένου να σταματήσουν… οριστικά τους κλέφτες!

Κι όμως, ούτε αυτό ήταν αρκετό, καθώς αργά το βράδυ του Σαββάτου οι άγνωστοι δράστες πήραν μαζί τους τροχό και έκοψαν την πόρτα, την οποία μάλιστα με μένος και σε μια επίδειξη δύναμης την έσυραν περίπου 20 μέτρα μακριά και την πέταξαν σε έναν ακάλυπτο χώρο από όπου είναι σχεδόν αδύνατη η ανάσυρση και η επανατοποθέτησή της!

«Κι εμείς δεν θα το αφήσουμε έτσι» σημείωσε ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Κωνσταντίνος Κατσιφαράκης, τονίζοντας ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει. «Όταν κόβουν τα λουκέτα ή ξηλώνουν τις πόρτες, εκθέτουν μεταξύ άλλων τη σχολή και στον κίνδυνο ληστειών» ανέφερε. Τα μέλη των εν λόγω παραβατικών ομάδων, σύμφωνα με τον ίδιο, προκαλούν συχνά ζημιές στο πανεπιστήμιο ή κάνουν χρήση ή διευκολύνουν τη χρήση ναρκωτικών εντός του ΑΠΘ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ