Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ρατσιστικό έγκλημα στην Κύπρο με πρακτικές Κου Κλουξ Κλαν

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρατσιστικό έγκλημα στην Κύπρο με πρακτικές Κου Κλουξ Κλαν

Ενα φρικιαστικό έγκλημα έχει συγκλονίσει την κοινωνία της Κύπρου, καθώς την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ένας Αφρικανός μετανάστης, μόνιμος κάτοικος Κύπρου, δέχθηκε επίθεση από πέντε άνδρες που φορούσαν λευκές κουκούλες θυμίζοντας επικίνδυνα Κου Κλουξ Κλαν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο άνδρας μετέβη στο αεροδρόμιο για να αποχαιρετήσει γνωστούς του και στη συνέχεια επέστρεψε με ταξί στο σπίτι όπου διαμένει νόμιμα και το οποίο βρίσκεται κοντά στον αστυνομικό σταθμό της πόλης. Λίγο προτού φτάσει στην πόρτα, ένα Ι.Χ. σταμάτησε δίπλα του και οι πέντε επιβαίνοντες βγήκαν, τον άρπαξαν, τον ακινητοποίησαν και άρχισαν να τον χτυπούν.

Στη συνέχεια του άνοιξαν το στόμα και με τη χρήση πένσας κατάφεραν να του βγάλουν τέσσερα δόντια. Ο ξυλοδαρμός κράτησε λίγα λεπτά και το γεγονός ότι έγινε περίπου στις 4 τα ξημερώματα δεν λειτούργησε υπέρ του Αφρικανού, καθώς τα ουρλιαχτά του δεν ακούστηκαν από κανέναν. Αξίζει να σημειωθεί ότι το περιστατικό δεν καταγγέλθηκε, και το θύμα αποδίδει την επιλογή του στον ρατσιστικό τρόπο με τον οποίο έχει αντιμετωπιστεί ο στο παρελθόν από μέλη της Αστυνομίας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ