Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Ρόδος: 10 συλλήψεις για παράνομη παροχή υπηρεσιών ασφάλειας, εργασία χωρίς πιστοποιητικά υγείας και ηχορύπανση

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρόδος: 10 συλλήψεις για παράνομη παροχή υπηρεσιών ασφάλειας, εργασία χωρίς πιστοποιητικά υγείας και ηχορύπανση

Δέκα άτομα συνελήφθησαν για παράνομη παροχή υπηρεσιών ασφάλειας με χρήση συστήματος ενδοεπικοινωνίας, εργασία χωρίς πιστοποιητικά υγείας και ηχορύπανση από μουσική, κατά τη διάρκεια συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση ελέγχων που έγινε σε καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης της πόλης της Ρόδου.

Η αστυνομική επιχείρηση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου με συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε και τη συμμετοχή υπάλληλων συναρμόδιων Υπηρεσιών (ΔΟΥ, Τελωνείο, Σ.Ε.Π.Ε.).

Οι έλεγχοι αφορούσαν τη λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος νυχτερινής διασκέδασης, είχαν αιφνιδιαστικό χαρακτήρα και διενεργήθηκαν χθες το βράδυ με σκοπό την πρόληψη παραβατικών συμπεριφορών, την παράνομη απασχόληση αλλοδαπών, την είσοδο και κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών από ανηλίκους, την καταπολέμηση διάδοσης-χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών και την τήρηση των υποχρεώσεων των ιδιοκτητών-υπεύθυνων καταστημάτων ως προς τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν:

  • Τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 28, 29, 35 και 37 ετών, οι οποίοι ως ομάδα παρείχαν παράνομα υπηρεσίες ασφαλείας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, χρησιμοποιώντας σύστημα ασύρματης ενδοεπικοινωνίας με ατομικούς πομποδέκτες.
  • Τέσσερις αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, ηλικίας 22, 23, 24, 28 και 35 ετών, οι οποίοι εργάζονταν ως υπάλληλοι σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς πιστοποιητικά υγείας.

Παράλληλα, πρώτες πρωινές ώρες της 16ης Ιουλίου 2019 συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου ένας 29χρονος ημεδαπός, ως υπεύθυνος λειτουργίας καταστήματος, για ηχορύπανση από μουσική που αναπαραγόταν σε υψηλή ένταση.

Οι συλληφθέντες προσήχθησαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ