Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

«Σαφάρι» της ΑΑΔΕ για να πιάσει τον… κόκκινο Δράκο που φοροδιαφεύγει!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Σαφάρι» της ΑΑΔΕ για να πιάσει τον… κόκκινο Δράκο που φοροδιαφεύγει!

Τον “Κόκκινο Δράκο” έχουν επιστρατεύσει στο κυνήγι της φοροδιαφυγής οι υπεύθυνοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να πιάσουν στα “δίχτυα” τους κυρίως κινεζικές επιχειρήσεις. Μάλιστα, όπως αποδείχθηκε δύο στους τρεις ιδιοκτήτες δεν έκοβαν αποδείξεις έχοντας έτσι τη δυνατότητα να πουλούν πολύ φθηνότερα σε σχέση με ανταγωνιστές του κλάδου που λειτουργούν με νομιμότητα.

Η επιχείρηση – μαμούθ με την κωδική ονομασία «Κόκκινος Δράκος» της Α.Α.Δ.Ε πραγματοποιείται ταυτόχρονα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις. Στο στόχαστρο επιχειρήσεις – κυρίως κινεζικές – που πουλούν σε εξευτελιστικές τιμές εμπορεύματα θέτοντας εκτός «παιχνιδιού» καταστηματάρχες που εκδίδουν όλα τα νόμιμα παραστατικά.

Δυο στις 3 επιχειρήσεις “κλέβουν”!

Ήδη στους πρώτους 140 ελέγχους, που έγιναν σε μία μόνο μέρα, προέκυψαν, σωρεία παραβάσεων από ενενήντα τρεις επιχειρήσεις. Η παραβατικότητα ξεπέρασε το 66%, καθώς δύο στις τρεις επιχειρήσεις απέφευγαν την έκδοση αποδείξεων, ενώ σε μία, περίπτωση υπήρξε και παρεμπόδιση του ελέγχου.

Σε μια επιχείρηση βρέθηκαν ενδείξεις παραποιημένου λογισμικού που εξέδιδε «μαϊμού» αποδείξεις και σε άλλη διαπιστώθηκε ότι εξέδιδαν αποδείξεις μόνο για αγορές με κάρτες. Τρεις επιχειρήσεις με πρόσφατη έναρξη εργασιών είχαν ως έδρα υπάρχουσα επιχείρηση και λειτουργούσαν παράλληλα.

Η επιχείρηση της ΑΑΔΕ θα συνεχιστεί σε αντίστοιχες επιχειρήσεις που δηλώνουν χαμηλή κερδοφορία και απόδοση ΦΠΑ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ