Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

«Σενάρια» για την απόπειρα ληστείας με ομηρία στην Τράπεζα του Αγίου Παντελεήμονα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Σενάρια» για την απόπειρα ληστείας με ομηρία στην Τράπεζα του Αγίου Παντελεήμονα

Ένα περίεργο σενάριο που ίσως και να μην απέχει πολύ από την πραγματικότητα, εξετάζουν τα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής σχετικά με την απόπειρα ληστείας και ομηρίας των υπαλλήλων και του διευθυντή τράπεζας στον Άγιο Παντελεήμονα, το πρωί της Τετάρτης.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δυο ληστές, που τράπηκαν σε φυγή όταν είδαν την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. έξω από την τράπεζα, να είναι μέλη της «επαγγελματικής» συμμορίας που έχει αδειάσει τις θυρίδες δυο υποκαταστημάτων της ίδιας τράπεζας στην Αθήνα και τον Πειραιά, πριν από τρία και δυο χρόνια αντίστοιχα. Από τις δυο εισβολές, σε υποκατάστημα επί της λεωφόρου Κηφισίας τον Αύγουστο του 2016 και σε άλλο ένα στον Πειραιά τον Απρίλιο του 2017, υπολογίζεται ότι η σπείρα αποκόμισε ποσά άνω του 1.500.000 ευρώ!

Προπομποί άλλων κακοποιών

Οι αστυνομικοί θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο οι δυο ένοπλοι με το Καλάσνικοφ και το πιστόλι που εισέβαλαν από την πίσω πόρτα στο υποκατάστημα της ίδιας τράπεζας στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, να ήταν προπομποί άλλων κακοποιών που ίσως περίμεναν αθέατοι απ’ έξω περιμένοντας να τους δώσουν σήμα να μπουν, αφού πρώτα θα απενεργοποιούσαν τα συστήματα ασφαλείας της θωρακισμένης εισόδου.

Άλλωστε στις προηγούμενες δυο περιπτώσεις, οι πέντε ληστές είχαν μπει στα υποκαταστήματα αφού πρώτα οι συνεργοί τους είχαν απενεργοποιήσει όλα τα συστήματα ασφαλείας, ώστε να μπορέσουν οι “τεχνικοί” της συμμορίας να περάσουν τους κόφτες, τους ηλεκτρικούς τροχούς και μικρές μπουκάλες οξυγόνου για να παραβιάσουν τις θυρίδες.

Οι οπλοφόροι τράπηκαν σε φυγή

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso» στον Άγιο Παντελεήμονα, οι ένοπλοι είχαν αντικλείδια για την πόρτα της διπλανής πολυκατοικίας, στην οποία τρύπωσαν λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα και πέρασαν τη νύχτα “λουφαγμένοι” στο υπόγειο. Όταν άνοιξε η τράπεζα, περάσαν στον ακάλυπτο του κτιρίου και άνοιξαν την πίσω πόρτα του υποκαταστήματος με άλλο αντικλείδι που είχαν. Όμως, ένας από τους υπαλλήλους πάτησε το κουμπί του κρυφού συναγερμού, με αποτέλεσμα να φτάσουν άμεσα έξω από την τράπεζα άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.. Στη θέα τους, οι οπλοφόροι τράπηκαν σε φυγή, όπως -προφανώς- και οι συνεργοί τους που περίμεναν κρυμμένοι σε κάποιο βαν με τα εργαλεία που θα χρησιμοποιούσαν για να ξηλώσουν τις θυρίδες ή και το χρηματοκιβώτιο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ