Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Σεξουαλικό το κίνητρο της δολοφονίας Μαρίνοβα;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σεξουαλικό το κίνητρο της δολοφονίας Μαρίνοβα;

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του θανάτου της Βουλγάρας δημοσιογράφου Βικτόριας Μαρίνοβα, με τη σύλληψη ενός νέου υπόπτου στη Γερμανία (όπου είχε διαφύγει).

Η σύλληψη φαίνεται να απομακρύνει το ενδεχόμενο του συμβολαίου θανάτου, λόγω των αποκαλύψεων στις οποίες είχε προβεί η 30χρονη. Οι βουλγαρικές αρχές δήλωσαν ότι αποκλείουν την επαγγελματική της δραστηριότητα ως κίνητρο του δράστη – τουλάχιστον προς το παρόν.

«Τα στοιχεία που έχουμε σε αυτό το στάδιο δημιουργούν την εντύπωση ότι πρόκειται για μία μη προμελετημένη επίθεση με κίνητρο την σεξουαλική επίθεση», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Σόφια, ο γενικός εισαγγελέας Σοτίρ Τσατσάροφ.

«Έχουμε αρκετά στοιχεία που συνδέουν αυτό το πρόσωπο με τον τόπο του εγκλήματος και το θύμα», πρόσθεσε ο Τσατσάροφ. Ο ύποπτος ονομάζεται Σεβερίν Κρασιμίροφ, είναι Βούλγαρος, γεννημένος το 1997 και ήταν ήδη καταζητούμενος για βιασμό και φόνο. Ακόμη κι αν αποδειχθεί ότι δεν επρόκειτο για πολιτικό έγκλημα, η δολοφονία της δημοσιογράφου προκάλεσε κύμα διεθνούς κατακραυγής, καθώς η Βουλγαρία, σύμφωνα με τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα, βρίσκεται μόλις στην 111η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ως προς την ελευθεροτυπία (σε σύνολο 180 χωρών).

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ