Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Σοκ με τη “μαύρη αγορά” βαθμών από καθηγητή στις Σέρρες

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σοκ με τη “μαύρη αγορά” βαθμών από καθηγητή στις Σέρρες

Απροσδιόριστος είναι ο αριθμός των φοιτητών του ΤΕΙ Σερρών που είχαν πέσει θύματα του ίδιου τους του καθηγητή. Ο τελευταίος ζητούσε προκειμένου να μην τους «κόψει» στην εξεταστική χρηματικά ποσά από 250- 400 ευρώ ή τους έστελνε να παρακολουθήσουν έναντι αμοιβής φροντιστηριακά μαθήματα σε φροντιστήριο συνεργών του. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται και καταγγελίες για σεξουαλικά ανταλλάγματα.

Όπως υποστηρίζουν στη «δημοκρατία» συνάδελφοι του εκπαιδευτικού που για πρώτη φορά πέρασε την πόρτα του εκπαιδευτικού ιδρύματος το 1998 «όλοι γνώριζαν αλλά κανένας δεν είχε πειστήρια για να το αποδείξει». Υπολογίζεται πως ο συλληφθείς «κουβαλάει» μια επταετία δράσης τουλάχιστον, αφού η πρώτη ανώνυμη καταγγελία έγινε το 2011.

Το 2015 η προηγούμενη διοίκηση του ιδρύματος προχώρησε σε έγγραφη επίπληξη του καθηγητή, ωστόσο ο ίδιος δεν πτοήθηκε και συνέχισε. Η υπόθεση βγήκε από το αρχείο τον περασμένο Φεβρουάριο μετά από καταγγελία στον Συνήγορο του Πολίτη, που κινητοποίησε την Αστυνομία και τις Εισαγγελικές Αρχές.

Τον Μάιο τρεις αστυνομικοί under cover (σ.σ. Μυστικοί) επισκέφτηκαν τον πρόεδρο του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρη Κασάπη. Για περισσότερες από επτά ώρες και με τη βοήθεια τριών γραμματέων ξεψάχνιζαν όλους τους φακέλους, τα παρουσιολόγια των εξεταστικών, τα προγράμματα, τις βαθμολογίες και αρχεία που ήταν χρήσιμα για την έρευνα.

Ο καθηγητής φέρεται να βαθμολογούσε κάτω από τη βάση πολλούς φοιτητές σε κάθε εξεταστική. «Ζητούσε χρήματα για να τους περάσει. Ακούστηκε ότι ζητούσε και σεξουαλικά ανταλλάγματα» σχολιάζει φοιτητής του ΤΕΙ Σερρών. «Έχουμε ακούσει επίσης πως έστελνε τα παιδιά σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες για πρακτική άσκηση χωρίς αμοιβή, ενώ κανονικά έπρεπε να λαμβάνουν» λέει στη «δημοκρατία» ο κ. Χασάπης.

Ο αριθμός των «θυμάτων» του παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστος. Ο καθηγητής και οι συνεργοί του έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών το πρωί της Δευτέρας. Φοιτητής που θέλησε να πληρώσει για να περάσει το μάθημά του, συναντήθηκε με τον έναν εκ των δυο φροντιστών. Οι «αδιάφθοροι» τον συνέλαβαν επ’ αυτοφόρω και στη συνέχεια συνέλαβαν τον καθηγητή και τον τρίτο συνεργό. Κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Να σημειώσουμε ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής έχει βρεθεί αρκετές φορές ένα βήμα πριν το “εδώλιο”, όμως οι μάρτυρες την τελευταία στιγμή δεν προέβαιναν στις καταγγελίες. Επίσης μετά από έλεγχο στους τραπεζικούς του λογαριασμούς βρέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τα οποία δεν δικαιολογούνται με βάσει τον μισθό ενός εκπαιδευτικού λειτουργού.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ