Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Στη φάκα δύο συμμορίες που ρήμαζαν σπίτια και κοσμηματοπωλεία – 800.000€ η λεία της μίας μόνο σπείρας!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στη φάκα δύο συμμορίες που ρήμαζαν σπίτια και κοσμηματοπωλεία – 800.000€ η λεία της μίας μόνο σπείρας!

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται δύο επικίνδυνες συμμορίες που είχαν «ρημάξει» σπίτια και κοσμηματοπωλεία στην Αττική και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Μάλιστα, η μία από τις δύο συμμορίες σκόρπιζε τον τρόμο, καθώς τα μέλη της εισέβαλαν σε σπίτια και έφταναν στο σημείο να βασανίζουν και να κακοποιούν τα ανυπεράσπιστα θύματά τους, ενώ είχαν προσπαθήσει να σκοτώσουν και αστυνομικούς!

Τα επτά μέλη της σπείρας που μπούκαρε σε σπίτια συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο ενώ αναζητείται ακόμη μια γυναίκα και άλλοι συνεργοί. Όπως διαπιστώθηκε η δράση τους περιελάμβανε 10 ληστείες και 18 κλοπές ενώ είχαν προσπαθήσει 2 φορές να εμβολίσουν αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, που τους είχαν καταδιώξει.

Η συμμορία, που δρούσε εδώ και περίπου ένα χρόνο, έμπαινε αιφνιδιαστικά σε σπίτια από ανοιχτή πόρτα ή παράθυρο.  Αν ήταν μέσα οι ιδιοκτήτες, τους χτυπούσαν βάναυσα προκειμένου να τους αποκαλύψουν που είχαν χρήματα και αντικείμενα αξίας. Σε μία περίπτωση κακοποίησαν σεξουαλικά νεαρό θύμα τους.

Την ίδια στιγμή, «οργανωμένοι» και χρησιμοποιώντας βαρύ οπλισμό δρούσαν τα 5 άτομα της δεύτερης σπείρας που έκαναν ληστείες κυρίως σε κοσμηματοπωλεία και έπεσαν στα χέρια των αρχών.

«Εγκέφαλος» της ομάδας ήταν ένας 33χρονος Αλβανός δραπέτης από τις φυλακές Τίρυνθας, ο οποίος, μεταξύ άλλων επέλεγε τους στόχους και σχεδίαζε τον τρόπο δράσης. Τα μέλη της σπείρας φορούσαν ακόμα και μάσκες σιλικόνης ώστε να εισέρχονται ανενόχλητοι στα κοσμηματοπωλεία από τις ελεγχόμενες πόρτες πρόσβασης. Συνολικά η λεία της σπείρας εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 800.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ