Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Στη “φάκα” τα μέλη δύο κυκλωμάτων σωματεμπορίας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στη “φάκα” τα μέλη δύο κυκλωμάτων σωματεμπορίας

Στην τσιμπίδα του νόμου πιάστηκαν τα μέλη δύο κυκλωμάτων σωματεμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών σε Αθήνα και Πάτρα, χωρίς να αποκλείεται οι δυο εγκληματικές οργανώσεις να συνδέονται μεταξύ τους.

Οι συντονισμένες επιχειρήσεις αποκάλυψαν το εκτεταμένο δίκτυο που χρησιμοποιούσαν για τη διακίνηση «λευκής σαρκός» και ναρκωτικών. Το πολυμελές κύκλωμα Ελλήνων και αλλοδαπών εκμεταλλευόταν την δεινή κοινωνική και οικονομική κατάσταση νεαρών γυναικών από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη και τις προωθούσαν στην πορνεία μέσω γραφείων ραντεβού και ινστιτούτων μασάζ. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, τις χρησιμοποιούσαν ως «βαποράκια» για να παραδίδουν σε επιλεγμένους πελάτες μικροποσότητες ναρκωτικών.

Η «ταρίφα» ήταν από 70 ως 150 ευρώ από τους πελάτες, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων παρακρατούσαν οι μαστροποί. Ήταν δε τόσο πολλά τα ραντεβού σε καθημερινή βάση, ώστε υπολογίζεται ότι η εγκληματική οργάνωση αποκόμιζε ως και 5.000 κάθε ημέρα!

Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Πατρών διαπίστωσαν ότι «εγκέφαλος» ήταν ένας 37χρονος αλλοδαπός που ανέθετε ρόλους στους συνεργούς του και κανόνιζε την διανομή των γυναικών, ανάλογα με τις απαιτήσεις των πελατών. Μαζί του συνελήφθησαν άλλοι τέσσερις αλλοδαποί, δυο άνδρες ηλικίας 37 και 42 και τρεις γυναίκες 31, 33 και 38 χρόνων, αλλά και πέντε Έλληνες ηλικίας 44, 47, 48, 61 και 61 χρόνων. Κατασχέθηκαν πλήθος ψηφιακών συσκευών αποθήκευσης δεδομένων και φορητών USB, πλήθος ατζέντες με σημειώσεις και συσκευές κινητής τηλεφωνίας, οκτώ αυτοκίνητα, μια μοτοσικλέτα και 25.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ