Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Στις φυλακές οι δολοφόνοι του Φιλοπάππου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στις φυλακές οι δολοφόνοι του Φιλοπάππου

Να ληστέψουν και όχι να σκοτώσουν τον άτυχο 25χρονο φοιτητή Νικόλα Μουστάκα, ανήμερα του δεκαπενταύγουστου, στον λόφο του Φιλοπάππου,

υποστήριξαν πως προσπάθησαν οι 3 αλλοδαποί κατηγορούμενοι που προφυλακίστηκαν πριν απο λίγο, μετά την απολογία τους στον ανακριτή. Στα δικαστήρια βρίσκονταν απο το πρωί κατά την μεταγωγή των τριών κατηγορουμένων, μέλη της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τους βουλευτές Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγό.

Βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής στα δικαστήρια

Περίπου 20 άτομα συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας συνθήματα κατά τον κατηγορουμένων . Οι τρεις αλλοδαποί – δύο Πακιστανοί, ηλικίας 17 και 28 ετών και ένας 25χρονος Ιρακινός – κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του 25χρονου φοιτητή αόλογήθηκαν χωρις δικηγόρο και φέρονται να επιχείρησαν να αντικρούσουν στις απολογίες τους την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, επισημαίνοντας πως σκοπός τους ήταν η ληστεία και όχι η δολοφονία του 25χρονου φοιτητή.

«Πήγα για να κάνω ληστεία» φέρεται να υποστήριξε χαρακτηριστικά στον ανακριτή ο 17χρονος Πακιστανός σημειώνοντας πως δεν είχε σκοπό να δολοφονήσει το θύμα, ωστόσο ο 25χρονος γλίστρησε και έπεσε στο γκρεμό

Από την πλευρά, του ο 27χρονος ομοεθνής φέρεται να ανάφερε στην απολογία του: « Ο μικρός (σ.σ ο 17χρονος συγκατηγορούμενός του) πήρε την τσάντα της κοπέλας και μέσα δεν είχε λεφτά ούτε κινητό τηλέφωνο. Το θύμα είχε το κινητό στην τσέπη του και είπε ότι θα μας το έδινε. Την στιγμή που το θύμα έβαλε το χέρι του στη τσέπη υπέθεσε ότι ο 17χρονος (συγκατηγορούμενος) θα έκανε κίνηση προς το μέρος του. Σήκωσε τα χέρια του έκανε βήματα προς τα πίσω γλίστρησε και έπεσε».

Παράσταση πολιτικής αγωγής από την μητέρα του άτυχου φοιτητή

Ο 13ος ανακριτής και ο εισγαγελέας αποφάσισαν την προσωρινή τους κράτηση για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και της σύστασης συμμορίας.

«Συγκλονισμένη» η οικογένεια του αδικοχαμένου φοιτητή δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην ανακριτική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, δια του δικηγόρου της κ. Δημήτρη Τσοβόλα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ