Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Συγγενής του απατεώνα (πρώην) ιερέα επέστρεψε μία από τις κλεμμένες εικόνες

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συγγενής του απατεώνα (πρώην) ιερέα επέστρεψε μία από τις κλεμμένες εικόνες

Νέο επεισόδιο έρχεται να προστεθεί στο… σίριαλ με τον ιερωμένο που άρπαξε το ταμείο και πολύτιμες εικόνες της εκκλησίας που ιερουργούσε στον Τύρναβο, πέταξε τα ράσα και έγινε… καπνός. Ο συγκεκριμένος ιερωμένος θεωρείται υπαίτιος και για έλλειμμα περίπου 140.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αστυνομικό τμήμα Τυρνάβου παραδόθηκε μια από τις μεγάλης αξίας εικόνες που φέρεται να έκλεψε από το μητροπολιτικό ναό της Παναγίας Φανερωμένης ο πρώην ιερέας. Η εικόνα της Γεννήσεως, την επιστροφή της οποίας είχε θέσει ως πρωταρχικό στόχο ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος, παραδόθηκε από συγγενή του πρώην ιερέα και πιστοποιήθηκε από ειδικούς της Μητρόπολης ότι είναι η γνήσια.

Βρέθηκαν κάποιες εικόνες, όχι όμως μεγάλης αξίας

Το συγγενικό του πρόσωπο φέρεται ότι παρέδωσε και το κλειδί του διαμερίσματος της εκκλησίας στο οποίο διέμενε ο φυγάς, όπου βρέθηκαν κάποιες εικόνες, όχι όμως μεγάλης αξίας, ωστόσο παραμένουν άφαντες αυτές που χαρακτηρίζονται μεγάλης αξίας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπήρχαν έπιπλα, κάτι που σημαίνει πως είχε προετοιμάσει την φυγή του.

Η υπόθεση, για την οποία ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας έχει διατάξει προκαταρκτική έρευνα, είχε απασχολήσει έντονα στον Τύρναβο τον περασμένο Δεκέμβριο. Τότε, ο ιερέας έπαψε να ιερουργεί στην Παναγία Φανερωμένη, ενημέρωσε ότι αποσχηματίζεται, σταμάτησε να πληρώνεται και αντικαταστάθηκε.

Σύμφωνα με όσα είχε γράψει τις προηγούμενες ημέρες το onlarissa.gr, ο πρώην ιερέας έχει εξουσιοδοτήσει συγγενικό του πρόσωπο να επικοινωνεί με τη Μητρόπολη. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, στο εσωτερικό του όπως και σε διπλανά σπίτια επίσης της Μητρόπολης βρέθηκαν κάποιες ακόμα εικόνες,

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ