Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Συνέλαβαν αλλοδαπό για απάτη με κάρτες – κλώνους και λεία 1.300.000 ευρώ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνέλαβαν αλλοδαπό για απάτη με κάρτες – κλώνους και λεία 1.300.000 ευρώ

Συνελήφθη στους Ευζώνους Κιλκίς αλλοδαπός, ο οποίος καταζητείται από τις διωκτικές αρχές της Γερμανίας ως μέλος κυκλώματος, το οποίο υπέκλεπτε τραπεζικές κάρτες ανυποψίαστων χρηστών μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) και κατασκεύαζε στη συνέχεια κάρτες – κλώνους, με τις οποίες έκανε αναλήψεις και συναλλαγές σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, προκαλώντας ζημιά που ξεπερνάει το 1,3 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για 52χρονο, υπήκοο Σκοπίων, ο οποίος συνελήφθη χθες το απόγευμα, κατά την είσοδό του σε ελληνικό έδαφος από αστυνομικούς του τμήματος Παιονίας, σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος των γερμανικών Αρχών. Σήμερα το μεσημέρι ο καταζητούμενος προσήχθη στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, ενώ το επόμενο διάστημα το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει για την έκδοσή του ή όχι στη Γερμανία.

Τα γερμανικά διωκτικά έγγραφα

Σύμφωνα με τα γερμανικά διωκτικά έγγραφα, ο καταζητούμενος διώκεται διότι πριν από 13 χρόνια, το 2006, «μπλόκαρε» δύο ΑΤΜ στο Μόναχο υποκλέπτοντας τα στοιχεία και τους κωδικούς τραπεζικών καρτών. Όπως περιγράφεται, η υποκλοπή γινόταν με τη χρήση μικροσκοπικών καταγραφικών μηχανημάτων και την τοποθέτηση πρόσθετου πληκτρολογίου. Η ζημιά που του αποδίδεται ότι προκάλεσε μόνο στη Γερμανία ανέρχεται σε 204.000 ευρώ.

Τα ίδια διωκτικά έγγραφα περιγράφουν τη δράση συμμορίας, στην οποία συμμετείχε ο 52χρονος, μαζί με δύο συνεργούς του. Τα μέλη της κατηγορούνται ότι με τη χρήση των κλεμμένων στοιχείων έφτιαξαν πραγματικές κάρτες (κλώνους) και προέβησαν σε συναλλαγές ή αναλήψεις μετρητών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, προκαλώντας ζημιά που υπερβαίνει το 1,3 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των χωρών που φέρεται πως έδρασε η συμμορία είναι η Ελλάδα, η Ιταλία, η Γαλλία, η Βουλγαρία και τα Σκόπια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ