Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Συνέλαβαν τον χονδρέμπορο κοκαΐνης – «φάντασμα»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνέλαβαν τον χονδρέμπορο κοκαΐνης – «φάντασμα» ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη από την ελληνική αστυνομία, μετά από οργανωμένη και μεθοδική επιχείρηση, 35χρονος Αλβανός χονδρέμπορος ναρκωτικών που τροφοδοτούσε σε συνεργασία με άλλους διακινητές τα αθηναϊκά «σαλόνια» με καθαρή κοκαΐνη.

Ο έμπορος και διακινητής ναρκωτικών, κυριολεκτικά δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί ακόμα, καθώς βρισκόταν παράνομα στη χώρα χωρίς επίσημα ταξιδιωτικά έγγραφα. Ο 35χρονος δεν είχε αναίτια το προσωνύμιο «φάντασμα», αφού δεν είχε ποτέ κινητό για να μην εντοπίζεται, ενώ δεν έβγαινε από το διαμέρισμά του παρά μόνο για να κάνει τα ψώνια του στο σούπερ μάρκετ και το περίπτερο! Με αυτόν τον τρόπο κατάφερνε να μην καταγράφεται η παρουσία του από καμιά υπηρεσία, την ώρα που η ακριβή κοκαΐνη περνούσε από τα χέρια του πριν καταλήξει  στις καλές συνοικίες της Αττικής.

Η σύλληψη

Στις ελληνικές διωκτικές αρχές είχαν φτάσει πληροφορίες εδώ και καιρό για την παρουσία του 35χρονου στην Αθήνα, αλλά και τις επαφές του με διακινητές που τροφοδοτούν τα «σαλόνια» της με ακριβή καθαρή κόκα. Έπειτα από δύσκολες έρευνες, κατάφεραν να τον εντοπίσουν κοντά στο Κολωνάκι και να εντοπίσουν μετά από διακριτική παρακολούθηση το διαμέρισμα όπου διέμενε στο Μοσχάτο.

Μετά την σύλληψη του χονδρέμπορου, σε μια ειδική κρύπτη μέσα στην κουζίνα του διαμερίσματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 13 κιλά και 118 γραμμάρια κοκαΐνης, 510 γραμμάρια ηρωίνη, το χρηματικό ποσό των 1.900 ευρώ και δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές. Η κοκαΐνη ήταν σφραγισμένη με το ακρωνύμιο του γνωστού ποδοσφαιριστή Κριστιάνο Ρονάλντο. Φυσικά, ο πραγματικός  CR7 δεν έχει την παραμικρή σχέση με την υπόθεση, καθώς τα «καρτέλ» της Λατινικής Αμερικής συνηθίζουν να σφραγίζουν τα προϊόντα τους με σήματα παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούν διεθνείς φίρμες και οίκοι μόδας, αλλά και διάσημοι ηθοποιοί ή αθλητές.

Στο σπίτι βρέθηκαν και δυο συσκευές κινητής τηλεφωνίας συγκεκριμένης αμερικανικής εταιρείας που έχουν δικό τους λογισμικό και δορυφορική σύνδεση, ώστε να είναι αδύνατον να ακούσουν τις συνομιλίες του χρήστη τα μηχανήματα των αστυνομικών υπηρεσιών! Τέτοιου είδους συσκευές έχουν βρεθεί κατά καιρούς στα χέρια ανθρώπων που είχαν στενές επαφές με τα «καρτέλ» κοκαΐνης στη Λατινική Αμερική, ενώ και οι αμερικανικές υπηρεσίες Δίωξης Ναρκωτικών έχουν διαπιστώσει πως και οι «βαρόνοι» της κόκας στην Κολομβία και το Περού χρησιμοποιούν παρόμοιες συσκευές για τις συνομιλίες τους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ