Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Σύλληψη 21χρονου αλλοδαπού με 15 κιλά λαθραίου καπνού και 3.700 πακέτα τσιγάρα!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σύλληψη 21χρονου αλλοδαπού με 15 κιλά λαθραίου καπνού και 3.700 πακέτα τσιγάρα!

Σε σύλληψη 21χρονου αλλοδαπού που ετοιμαζόταν να «σπρώξει» στην αγορά της Πάτρας 3.700 πακέτα καίρια τσιγάρα προχώρησε η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της σταμάτησαν για έλεγχο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 21χρονος και σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά 3.730 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 300 συσκευασίες με λαθραίο καπνό, συνολικού βάρους 15 κιλών.

Ωστόσο, ο δράστης κατά την διάρκεια της έρευνας επιχείρησε να διαφύγει πεζός, ενώ όταν ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, τους απωθούσε με τα άκρα του, προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης. Αποτέλεσμα ήταν να σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος του για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και αντίσταση.

Σημειώνεται, ότι οι συνολικοί διαφυγόντες δασμοί και φόροι, από την παράνομη διακίνηση των λαθραίων καπνικών προϊόντων ανέρχονται συνολικά στο χρηματικό ποσό των 16.876 ευρώ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ το αυτοκίνητο που οδηγούσε, κατασχέθηκε ως μέσο διακίνησης των λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ