Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Σύλληψη 21χρονου που εκβίαζε 14χρονη ότι θα έβγαζε γυμνές φωτογραφίες της στο Instagram

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σύλληψη 21χρονου που εκβίαζε 14χρονη ότι θα έβγαζε γυμνές φωτογραφίες της στο Instagram

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνουν πλέον οι εκβιασμοί εναντίον ανήλικων κοριτσιών τα οποία πέφτοντας στην ερωτική «παγίδα» επιτήδειων ανταλλάσσουν φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου με αποτέλεσμα αρκετά από αυτά τα κορίτσια να ενδίδουν υπό το φόβο του δημόσιου διασυρμού.

Τελευταίο περιστατικό αφορά σε μία 14χρονη από την Μεσσηνία η οποία έπεσε στην «παγίδα» ενός 21χρονου Αλβανού όταν πείστηκε να του στείλει «τολμηρές» φωτογραφίες της, μέσω Instagram.

Ο 21χρονος άρχισε να την απειλεί πως θα δημοσιοποιήσει τις φωτογραφίες της, αν δεν δεχθεί να κάνει έρωτα μαζί του. Η 14χρονη αποφάσισε τότε να μιλήσει στους δικούς της για την περιπέτειά της και επισκέφθηκε, μαζί με τη μητέρα της, την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

Τη συμβούλευσαν να προσποιηθεί

Οι αστυνομικοί τη συμβούλευσαν να προσποιηθεί ότι «λύγισε» από τις απειλές του και πως θα ενέδιδε στο… «ερωτικό» του κάλεσμα. Οι αστυνομικοί, έκτοτε, παρακολούθησαν τους διαλόγους τους και όταν είχαν επαρκή στοιχεία προχώρησαν στη σύλληψή του. Σε βάρος του 21χρονου ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία», στην υπόθεση εμπλέκεται και ένα τρίτο πρόσωπο, ένας 17χρονος Ελληνας, ο οποίος φέρεται ότι διακίνησε προκλητικά βίντεο με την εν λόγω μαθήτρια σε συμμαθητές της.

Παρότι ομολόγησε στους αστυνομικούς, ο 17χρονος δεν συνελήφθη καθώς δεν βρέθηκε τίποτε επιβαρυντικό στο κινητό του και στον υπολογιστή του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ