Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Τα απανωτά χτυπήματα στον Ζακ, η απολογία του 55χρονου και τα πολλαπλά tweets

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τα απανωτά χτυπήματα στον Ζακ, η απολογία του 55χρονου και τα πολλαπλά tweets

Στον ανακριτή οδηγείται ο 55χρονος άνδρας που κατηγορείται για το τραγικό τέλος που είχε ο Ζακ Κωστόπουλος, στο κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια. Ο 55χρονος, ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου στην περιοχή, αναγνωρίστηκε από το βίντεο, όπου φαίνεται να χτυπά με κλωτσιές τον 33χρονο μαζί με τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου.

Αλλά και από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών. Στους αστυνομικούς ο 55χρονος φέρεται να ομολόγησε την πράξη του. Ισχυρίστηκε ότι το έκανε για να εμποδίσει τον Ζακ Κωστόπουλο να βγει από το κοσμηματοπωλείο, επειδή είχε δει ότι κρατούσε μαχαίρι και ήθελε να τον σταματήσει μέχρι να φτάσουν οι αστυνομικοί.

Τα πολλαπλά χτυπήματα

Ο 55χρονος με βάση το προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θεωρείται πρόσωπο που κινείται πολιτικά στο χώρο της άκρας δεξιάς. Είναι δε ενδεικτικά όσα φέρεται να αναφέρει τις ώρες που ήταν καταζητούμενος  από την αστυνομία. Με βάση αυτές τις αναφορές δεν αποκλείεται η οικογένεια τις επόμενες μέρες να υποβάλλει υπόμνημα με το οποίο θα ζητά να κινηθεί διαδικασία ακόμα και για «ρατσιστική- ομοφοβική βία» αλλά και για «προσβολή νεκρού».

Την ίδια στιγμή πληροφορίες αναφέρουν πως ο 33χρονος φέρει εμφανή σημάδια από πολλαπλά χτυπήματα κυρίως στο κεφάλι με ένα μεγαλύτερο στον κρόταφο ενώ , σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια δεν είδε κανένα κόψιμο στο λαιμό. Αντίθετα υπάρχουν μικρά κοψίματα στα χέρια.

Οι αστυνομικοί

Η οικογένεια με τους νομικούς συμβούλους της συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις καθώς είναι προφανές πως πλέον τίθεται  επί τάπητος (πιθανόν και σε επίπεδο ποινικής αποτίμησης) τη συμπεριφορά των αστυνομικών στη διάρκεια της σύλληψης και ενώ ήταν αιμόφυρτος στο δρόμο. Ήδη η υπουργός Προστασίας του πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη παρήγγειλε έρευνα για τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στην υπόθεση του κοσμηματοπωλείου της Ομόνοιας και που εμφανίζονται να κλοτσούν τον πεσμένο στο έδαφος και αιμόφυρτο Ζακ Κωστόπουλο, την οποία διέταξε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο από την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ