Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Τι είπε ο κοσμηματοπώλης για τον Ζακ Κωστόπουλο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τι είπε ο  κοσμηματοπώλης για τον Ζακ Κωστόπουλο

Ως « ατυχή» χαρακτήρισε την αντίδραση του απολογούμενος ενώπιον του ανακριτή ο 73χρονος κοσμηματοπώλης της οδού Γλάδστωνος όπου έπεσε νεκρός ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος.

Ο κατηγορούμενος που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ισχυρίστηκε ότι:

«Βρισκόμουν υπό το κράτος έντονης ταραχής λόγω της συμπεριφοράς του άνδρα. Είχε μπει παράνομα μέσα στο κατάστημά μου και είχε καταστρέψει πλήρως τη βιτρίνα του. Υπολαμβάνοντας, λόγω της αναστάτωσης του εσωτερικού του καταστήματος, της αφαίρεσης του πολυτίμου εμπορεύματος μου και επειδή δεν είχε φτάσει ακόμα η αστυνομία, και μπροστά στον επικείμενο κίνδυνο να βγει ο άνδρας έξω σε κατάσταση αμόκ, ενήργησα για την προάσπιση της ζωής μου και της προσβαλλόμενης περιουσίας μου, παρασυρόμενος στην ατυχή αντίδρασή μου.»

“Ενήργησα για την προάσπιση της ζωής μου”

Για το αν ο κατηγορούμενος μετανιώνει για την πράξη του, ο συνήγορος του Χάρης Αναγνωστοπουλος ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους απάντησε ότι ο εντολέας του λυπάται αλλά κι αυτός έχει πρόβλημα γιατί δεν μπορεί πλέον να λειτουργήσει το μαγαζί του…..

Η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα συνάδει με αυτά που ισχυριζόμαστε. Ο εντολέας μου ενήργησε υπό το καθεστώς ταραχής, διότι είδε το χώρο να παραβιάζεται, την περιουσία του να καταστρέφεται, και το θύμα να βγαίνει έξω από το μαγαζί του, κρατώντας ένα μαχαίρι.  Ο εντολέας μου, εν μέσω της ταραχής του, παρασύρθηκε από τους άλλους πολίτες και ενήργησε κατά τον τρόπο που είδαμε στα βίντεο. Έχει αποκλειστεί από την ιατροδικαστική έκθεση ότι οι αμυχές και τα χτυπήματα οδήγησαν στο θάνατο. Ο εντολέας μου λυπάται για ο,τι συνέβη , αφού πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή. Σκέφτεται ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει την επιχείρηση του”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ