Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ρατσισμός, ξύλο και μαύρη εργασία πίσω από τη λάμψη της Μυκόνου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρατσισμός, ξύλο και μαύρη εργασία πίσω από τη λάμψη της Μυκόνου

Πίσω από τη «λάμψη» και τα ξέφρενα γλέντια της Μυκόνου, φαινόμενα ρατσιστικής βίας αλλά και μαύρης εργασίας αμαυρώνουν την εικόνα του κοσμοπολίτικου νησιού, προκαλώντας την παρέμβαση των αρμόδιων δικαστικών αρχών.

Η άγρια επίθεση με γροθιές που καταγγέλλει μετανάστης εργαζόμενος  ότι δέχτηκε από τον εργοδότη του επειδή ζήτησε να πληρωθεί με τα χρήματα που είχαν συμφωνήσει, κάνει ήδη το γύρο του διαδικτύου. Το περιστατικό που φέρνει στη δημοσιότητα η Κίνηση ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) , φέρεται να έγινε όχι μόνο κάτω από τη… μύτη της Αστυνομίας αλλά με την πλήρη κάλυψή της.

Όπως αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ, ο εργαζόμενος Νασάρ από το Πακιστάν, δέχτηκε επίθεση με γροθιές από τον εργοδότη του μόλις έμαθε πως είχε ενημερώσει την Επιθεώρηση Εργασίας γιατί αρνιόταν να του καταβάλει τα μεροκάματα που είχαν συμφωνήσει.

Κάποιοι καταγγέλουν οτι τα περιστικά βίας γίνονται με την ανοχή της Αστυνομίας

Αν και στην πραγματικότητα ο Ικμπάλ εργαζόταν ως ψήστης και η συμφωνημένη αμοιβή του, ήταν 50 ευρώ για 10 ώρες(!) εν τούτοις ο εργοδότης του έβαζε ένσημα ως λαντζέρης!! Έτσι, στο τέλος, αντί να του δώσει 2.950 ευρώ, όπως περίμενε ο μετανάστης, του έδωσε μόνο 660!

Την ώρα μάλιστα που ο Νασάρ περνούσε έξω από το κατάστημα, τον φώναξε ο εργοδότης του να μπει μέσα, φωνάζοντας: «Δεν θα αφήσω κανένα Πακιστανό να είναι εδώ στη Μύκονο. Αν σε δω εδώ αύριο μετά 7.30πμ θα σε πυροβολήσω”.

Όταν χτυπούσε με γροθιές και κλωτσιές τραβούσε βίντεο, γέλαγε και φώναζε “για να δουν όλοι τι παθαίνουν οι Πακιστανοί.” Με εμφανή τα σημάδια από την κακοποίηση στο σώμα του, ο Νασάρ ζήτησε, μόλις  ήρθε η Αστυνομία να υποβάλει μήνυση αλλά, σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, οι αστυνομικοί δεν την παρέλαβαν λέγοντας του ότι πρέπει να πάρει ότι του δίνει το αφεντικό και να μην ζητάει ότι του λέει η Επιθεώρηση Εργασίας.

Η μήνυση τελικά δεν κατατέθηκε ούτε χθες στο ΑΤ καθώς πάλι δεν την παρέλαβαν οι αστυνομικοί.

Για το περιστατικό πάντως έγινε επίσημη καταγγελία τόσο στο υπουργείο Εργασίας όσο και στην υπουργό Δημόσιας τάξης προκειμένου να διενεργηθεί έρευνα και να αποδοθούν ευθύνες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ