Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Τον έπιασαν με 94 κιλά κάνναβης στο αυτοκίνητο του 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τον έπιασαν με 94 κιλά κάνναβης στο αυτοκίνητο του 

Με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών συνελήφθη 71χρoνος από τους αστυνομικούς της Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Ο 71χρόνος συνελήφθη κατόπιν αξιολόγησης πληροφοριών και στοιχείων και στο πλαίσιο διασυνοριακής συνεργασίας με τις Αλβανικές Αρχές.

Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 71χρονος κατηγορούμενος  και μετά από έρευνα που έγινε σε αυτό, βρέθηκαν στο εσωτερικό του 57 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους  94 κιλών και 720 γραμμαρίων.

Επιπρόσθετα, όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο των στοιχείων του 71χρονου, σε βάρος του εκκρεμούσαν οι κάτωθι καταδικαστικές αποφάσεις:

  • του Δ΄ Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, ποινής κάθειρξης (6) ετών και χρηματικής ποινής (6.000) ευρώ, για φοροδιαφυγή
  • του Ε΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης (5) ετών και χρηματικής ποινής (6.000) ευρώ, για φοροδιαφυγή.

Συνολικά, κατασχέθηκαν:

  • ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (94) κιλών και (720) γραμμαρίων,
  • το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων,
  • κινητό τηλέφωνο.

Σε βάρος του 71χρoνου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της μεταφοράς, διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ