Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Τον μαχαίρωσαν 9 φορές γιατί προσπάθησε να προστατεύσει τον ανήλικο φίλο του!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τον μαχαίρωσαν 9 φορές γιατί προσπάθησε να προστατεύσει τον ανήλικο φίλο του!

Μια ανάσα από τον το θάνατο βρέθηκε ο 19χρονος Αλέξης που δέχθηκε δολοφονική επίθεση από δυο άγνωστους νταήδες, οι οποίοι τον μαχαίρωσαν εννέα φορές στην κοιλιά και τον θώρακα, τα ξημερώματα του Σαββάτου! Μια από τις μαχαιριές τον τραυμάτισε λίγα χιλιοστά δίπλα στην καρδιά, ενώ μια δεύτερη τρύπησε τον πνεύμονα, ευτυχώς χωρίς να προκαλέσει θανάσιμη βλάβη.

Του ζήτησε το λόγο ενώ άρχισε και να τον σπρώχνει

Η ζωή του νεαρού κινδύνευσε όταν μπήκε “μπροστά” προκειμένου να προστατεύσει έναν ανήλικο φίλο του από δυο νταήδες. Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη όταν ο 19χρονος μαζί με δυο κορίτσια και έναν 14χρονο επέστρεφαν στα σπίτια τους από διασκέδαση. Στο πεζοδρόμιο της οδού Ματζαγριωτάκη πέρασαν από δίπλα τους δυο άγνωστοι νεαροί και ο ώμος του 14χρονου ακούμπησε στον ώμο του ενός, που του ζήτησε το λόγο ενώ άρχισε και να τον σπρώχνει.

Τότε, παρενέβη ο 19χρονος με αποτέλεσμα ο «νταής» να τον μαχαιρώσει εν ψυχρώ! Ο τραυματισμένος νεαρός μεταφέρθηκε αρχικά στον «Ευαγγελισμό» και στην συνέχεια στην Καρδιοχειρουργική μονάδα του «Ιπποκράτειου», όπου οι γιατροί τον χειρούργησαν άμεσα, σώζοντάς του την ζωή καθώς κινδύνευε αν δεν έμπαινε κατευθείαν στο χειρουργείο.

Ο 19χρονος Αλέξης είναι αθλητής του μπάσκετ στον Αετό Καλλιθέας με τον προπονητή του σε μήνυμά του στα social media να γράφει για το «παλικαράκι που έκανε το αυτονόητο. Να βοηθήσει τον φίλο και συνάνθρωπό του που δεχόταν επίθεση».

Δράστες άλλων δυο περιστατικών

Από την πρώτη στιγμή, οι αστυνομικοί πήραν καταθέσεις από τα τρία παιδιά που ήταν μαζί με τον 19χρονο και περιέγραψαν τους δυο δράστες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χαρακτηριστικά τους προσομοιάζουν με αυτά των δραστών άλλων δυο περιστατικών που προηγήθηκαν του τραυματισμού του 19χρονου, σε διπλανό παρκάκι. Στο πρώτο από αυτά, οι «νταήδες» ζήτησαν το λόγο από άλλους δυο νεαρούς διότι τους… στραβοκοίταζαν. Ευτυχώς, οι δυο νέοι είχαν μαζί τους ένα σκύλο ράτσας “Πίτμπουλ” που όρμησε στους δυο προκλητικούς νεαρούς κι έτσι γλίτωσαν την επίθεση!

Το δεύτερο περιστατικό είχε γίνει λίγη ώρα μετά, με στόχο δυο 17χρονους μαθητές που επίσης… στραβοκοίταξαν τους δυο ψευτοπαλληκαράδες. Ευτυχώς, οι δυο ανήλικοι το έβαλαν στα πόδια και απέφυγαν την επικείμενη επίθεση από τους μαχαιροβγάλτες! Οι αστυνομικοί έχουν ήδη εξασφαλίσει οπτικό υλικό από τις κάμερες καταστημάτων και πολυκατοικιών και προσπαθούν μέσω αυτού να εξακριβώσουν τα στοιχεία ταυτότητας των δυο δραστών για να τους συλλάβουν.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ