Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Το σπίτι «σφαγείο» της Μιχαήλ Βόδα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το σπίτι «σφαγείο» της Μιχαήλ Βόδα

Ήταν Απρίλιος του 2015, όταν οι αρχές κινητοποιήθηκαν μετά την καταγγελία ενός νεαρού ζευγαριού από τη  Βουλγαρία ότι εξαφανίστηκε η 4χρονη κόρη τους από το κέντρο της Αθήνας.

Αμέσως σήμανε συναγερμός με τη διεύθυνση ανηλίκων της Ελληνικής Αστυνομίας να ξεκινά εντατικές έρευνες σε μια προσπάθεια να εντοπίσει τα ίχνη του παιδιού που, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, χάθηκε μέσα από το ίδιο του το σπίτι στην Μιχαήλ Βόδα.

Εκτίμηση-σοκ του ιατροδικαστή: Το παιδί τεμαχίστηκε ενώ βρισκόταν στη ζωή!

Ξετυλίγοντας το κουβάρι της εξαφάνισης η αστυνομία σύντομα αντιλήφθηκε πως τα γεγονότα που περιέγραφαν οι γονείς δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν αντιφάσεις και κενά στις καταθέσεις τους με αποτέλεσμα να αφήνουν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα. Στο στόχαστρο μπήκαν πρόσωπα πού βρίσκονταν στον στενό κύκλο γνωριμιών του ζευγαριού.

Και αυτό γιατί, όπως προέκυψε, η μητέρα εργαζόταν σε οίκο ανοχής και ο πατέρας ο οποίος δούλευε σε νυχτερινά μαγαζιά, έκανε χρήση ναρκωτικών. Κανείς, ωστόσο, δεν μπορούσε να φανταστεί τις αποκαλύψεις που θα ακολουθούσαν. Πώς θα μπορούσε άλλωστε μιας και η συγκλονιστική ιστορία της μικρής Άννυ είναι μοναδική στα ελληνικά χρονικά.

Τα κομμάτια του παζλ

Συνθέτοντας τα κομμάτια του παζλ της υπόθεσης διαπιστώθηκε από τις αρχές ότι πίσω από την εξαφάνιση του παιδιού κρυβόταν ο πατέρας του παιδιού και ένας φίλος του τον οποίο φιλοξενούσε στο σπίτι της Μιχαήλ Βόδα τις μοιραίες ημέρες.

Η πρώτη απολογία του νεαρού πατέρα της άτυχης Άννυ σόκαρε ακόμη και τους έμπειρους αστυνομικούς καθώς ομολόγησε ότι είχε κατακρεουργήσει την κόρη του την οποία στη συνέχεια, όπως είπε, είχε βράσει και πετάξει στα σκουπίδια για να εξαφανίσει κάθε ίχνος της. Μαζί του και ο συμπατριώτης φίλος του στον οποίο στη συνέχεια ο πα-τέρας απέδωσε την πατρότητα της ιδέας του τεμαχισμού.

Γεγονός είναι πως δεν βρέθηκε κανένα ίχνος από το παιδί… Μοναδική απόδειξη του μαρτυρίου που έζησε η 4χρονη τα ίχνη αίματος που αποκάλυψαν τα εγκληματολογικά εργαστήρια στο διαμέρισμα – σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα αλλά και η σοκαριστική εκτίμηση του ιατροδικαστή πως το παιδί τεμαχίστηκε ενώ βρισκόταν στη ζωή.

Πριν από περίπου δυο χρόνια, οι βασικοί πρωταγωνιστές της υπόθεσης κάθισαν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Ο πατέρας της μικρής και ο φίλος του κατηγορούμενοι για την αποτρόπαια δολοφονία της και η μητέρα της αντιμέτωπη με το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ξεδιπλώθηκε η ζωή του ζευγαριού, οι «σκοτεινές» τους διαδρομές στον κόσμο της νύχτας και των ναρκωτικών και η αλλαγή που τελικά δεν κατάφερε να φέρει η γέννηση του παιδιού τους. Η μητέρα της 4χρονης Άννυ αδυνατούσε να πιστέψει πως ο σύντροφος της έφτασε στο σημείο να σκοτώσει με αυτό τον τρόπο το παιδί τους. «Ποτέ δεν ένιωσα ότι κινδυνεύει μαζί του» είπε χαρακτηριστικά εξηγώντας στους δικαστές πως τις μοιραίες ημέρες του είχε εμπιστευτεί τη μικρή καθώς η ίδια απουσίαζε στο εξωτερικό. Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως επιδίωξη της ήταν να είναι με τη μικρή και να της δώσει μια καλύτερη ζωή . Για το λόγο αυτό, είπε, είχε αποφασίσει να μετακομίσει με την κόρη της στη Γερμανία όπου σκόπευε να παντρευτεί με έναν Γερμανό και να σταματήσει να εργάζεται σε οίκους ανοχής. Ο σύντροφός της και πατέρας της Άννυ επιχειρώντας να αποποιηθεί τον ρόλο του στυγνού παιδοκτόνου ισχυρίστηκε πως δεν σκότωσε το παιδί το οποίο, όπως ισχυρίστηκε, πέθανε από παθολογικά αίτια.

Η μακάβρια παραδοχή

Παραδέχτηκε, όμως, πως το τεμάχιζε για περίπου τρία 24ωρα, και ενώ έκανε χρήση ναρκωτικών. Οι λεπτομέρειες ανατριχιαστικές με τον κατηγορούμενο να αλλάζει τον αρχικό του ισχυρισμό λέγοντας ότι δεν έβρασε τα μέλη του παιδιού, όπως αναφερόταν στην κατηγορία, αλλά τα ανακάτεψε με μαγειρεμένο φαγητό και τα πέταξε στα σκουπίδια με τη βοήθεια του συγκατηγορούμενου φίλου του.

«Δεν έχω σκοτώσει το παιδί. Λυπάμαι για αυτό που έχω κάνει. Ζητώ απ’ όλους συγγνώμη και ιδιαίτερα από τη γυναίκα μου γιατί εκείνη μέχρι σήμερα δεν πιστεύει ότι έχω σκοτώσει το παιδί» είπε απευθυνόμενος στο δικαστήριο και την πρώην σύντροφό του.

Η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση της κατακεραύνωσε του δυο βασικούς κατηγορούμενους τους οποίους χαρακτήρισε ψυχρούς εκτελεστές ενός εγκλήματος «τραγικότερου και από αυτό της Ιφιγένειας». «Νηφάλιοι, με παγερή σκέψη σχεδίασαν πως θα εξαφανίσουν την Άννυ από προσώπου γης. Από κοινού το σχεδίασαν και το εκτέλεσαν» είπε σε μια αγόρευση – καταπέλτη η εισαγγελική λειτουργός και ζήτησε την καταδίκη τους. Είναι ξεκάθαρο πως στόχος του τεμαχισμού της μικρής ήταν «η εξαφάνιση του τρόπου που πέθανε η Άννυ… Ο λόγος που το σπίτι έγινε σφαγείο είναι για να αποκρύβει πως πέθανε η Άννυ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι δύο πρωταγωνιστές

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποφάνθηκε πως οι δυο βασικοί πρωταγωνιστές διέπραξαν από κοινού τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της περιύβρισης νεκρού χωρίς, μάλιστα, τη συμμετοχή αγνώστου δράστη.

Ο πα-τέρας της Άννυ καταδικάστηκε, πρωτόδικα, σε ισόβια και 3,5 χρόνια για την δολοφονία και τον τεμαχισμό της μικρής και τα αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία. Ισόβια και 3 χρόνια  , επέβαλαν οι δικαστές στον νεαρό συγκατηγορούμενο του, για την δολοφονία και τον  τεμαχισμό της 4χρονης και για παράνομη οπλοκατοχή.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απαλλαγή της νεαρής μητέρας , ωστόσο, τι δικαστήριο κατά πλειοψηφία την έκρινε ένοχη για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και της επέβαλε κάθειρξη 6 ετών, με αναστολή μέχρι το Εφετείο το οποίο θα ανοίξει την αυλαία του στις 26 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ