Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Τραγουδιστής, δημοσιογράφος, «συγγενής» πολιτικού αλλά και… επί 17 χρόνια θρασύτατος δραπέτης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τραγουδιστής, δημοσιογράφος, «συγγενής» πολιτικού αλλά και… επί 17 χρόνια θρασύτατος δραπέτης

Όταν προχθές το απόγευμα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησαν για έλεγχο έναν 45χρονο, δεν φαντάζονταν ότι θα έπεφταν επάνω στον επί 17 ολόκληρα χρόνια δραπέτη των Φυλακών Νέας Αλικαρνασσού. Από το 2002, που του χορηγήθηκε πενθήμερη άδεια και «ξέχασε» να επιστρέψει στο σωφρονιστικό ίδρυμα όπου εξέτιε ποινή πολυετούς κάθειρξης, ο εν λόγω άνδρας, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες παριστάνοντας τον δημοσιογράφο, τον επιχειρηματία και τον συγγενή πολιτικού προσώπου. Μάλιστα, κατά το διάστημα αυτό έκανε και καριέρα τραγουδιστή, συμμετέχοντας σε μουσικά σχήματα δίπλα σε διάσημες φίρμες!

Τους απειλήσει λέγοντάς τους ότι “εργάζεται” σε διεθνή ιστοσελίδα

Μόλις οι αστυνομικοί τού έκαναν νόημα να σταματήσει το απόγευμα της Κυριακής, εκείνος δεν δίστασε να τους απειλήσει λέγοντάς τους ότι εργάζεται σε διεθνή ιστοσελίδα και θα τους διασύρει. Οι αστυνομικοί δεν… ίδρωσαν από τις απειλές του και τον προσήγαν στο Τμήμα Ομονοίας για εξακρίβωση. Οταν του πήραν αποτυπώματα, έμειναν έκπληκτοι καθώς το σύστημα δακτυλοσκόπησης τον έβγαλε καταζητούμενο δραπέτη που είχε καταδικαστεί ερήμην για σωρεία απατών! Ετσι, πέρασαν χειροπέδες στον 45χρονο και χθες τον οδήγησαν στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών, που του έδειξε τον δρόμο για τις φυλακές.

Υποσχόταν ρουσφέτια

Ο 45χρονος Κωνσταντίνος Γιαλούρης -όπως είναι το πραγματικό του όνομα- είχε συλληφθεί στην Κρήτη το 1996, καθώς εμφανιζόταν σε ξενοδοχεία σε τουριστικές περιοχές του νησιού υποδυόμενος τον γιο γνωστού βουλευτή και υπουργού του ΠΑΣΟΚ εκείνη την εποχή, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά από επιχειρηματίες, στους οποίους υποσχόταν ρουσφέτια και προωθήσεις των αιτημάτων τους στο Δημόσιο. Μάλιστα, για να γίνεται πιστευτός από τα θύματά του, πήγαινε σε ανθοπωλεία και έστελνε στον… εαυτό του λουλούδια με κάρτες, που δήθεν του έστελναν ψηφοφόροι και οπαδοί του «πατέρα» του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ