Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Χάπια «Captagon» αξίας 7 εκατ. ευρώ εντοπίστηκαν στην Ηγουμενίτσα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χάπια «Captagon» αξίας 7 εκατ. ευρώ εντοπίστηκαν στην Ηγουμενίτσα

Τεράστια ποσότητα χαπιών «Captagon» γνωστά και ως «ναρκωτικό των τζιχαντιστών», η αξία των οποίων ξεπερνά τα 7 εκατομμύρια ευρώ, εντοπίστηκαν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας κρυμμένα σε φιάλη υγραερίου και μέσα σε πορτ μπαγκάζ πολυτελούς αυτοκινήτου με οδηγό έναν 31χρονο Βούλγαρο.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο έλεγχος διενεργήθηκε στην πύλη του λιμένα εξωτερικού από στελέχη της ομάδας Κ9 και μελών του γραφείου ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής, οι οποίοι δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν αντίκρισαν την μεγάλη ποσότητα των αμφεταμινούχων χαπιών που συνολικά φτάνουν τα 369.545 δισκία.

Αμέσως πέρασαν χειροπέδες στον 31χρονο οδηγό, ο οποίος καλείται να δώσει εξηγήσεις τόσο για το πως βρέθηκαν τα Captagon μέσα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του, όσο και το ποιος ήταν ο τελικός του προορισμό. Η ποσότητα των ναρκωτικών χαπιών κατασχέθηκε, ενώ σε επιπλέον έλεγχο μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε και το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Στόχος των αξιωματικών του Λιμενικού είναι να λυθεί ο «γρίφος» των διασυνδέσεων του 31χρονου, ώστε να διαπιστωθεί αν τελικά αποτελούσε μέλος ενός κυκλώματος που ευθύνεται για την εισαγωγή στη χώρα μας των ναρκωτικών χαπιών.

Το Captagon έχει βάση την αμφεταμίνη και την καφεΐνη, ενώ  χρησιμοποιείται για το «ντοπάρισμα» των τζιχαντιστών μαχητών του ISIS. Επίσης, στο συριακό μέτωπο για να παίρνουν θάρρος το λαμβάνουν και τα μέλη της Al-Nosra και οι στρατιώτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ASL).

Σύμφωνα με του ειδικούς, η ουσία δρα στον εγκέφαλο και δίνει στον χρήστη την ψευδαίσθηση ότι είναι άτρωτος, δεν έχει καμία αίσθηση του φόβου και του κινδύνου και επιπλέον αισθάνεται έντονη ευφορία.

Επιπλέον, όσοι το λαμβάνουν, λόγω της διεγερτικής του δράσης, δεν νυστάζουν, δεν πεινάνε και γενικά περιορίζει κάθε ανθρώπινη ανάγκη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ