Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Άρση της ασυλίας του Μάριου Σαλμά ζητάει η Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άρση της ασυλίας του Μάριου Σαλμά ζητάει η Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς

Για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, ζητείται η άρση της ασυλίας του βουλευτή και πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά.

Ήδη, η δικογραφία βρίσκεται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να σταλεί στο Κοινοβούλιο. Το αίτημα για άρση της ασυλίας υπέβαλε η Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Κατά πληροφορίες, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό που συνέταξε η Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς, η δικογραφία αφορά ενδεχόμενη ζημιά του ΕΟΠΥΥ κατά χιλιάδες ευρώ από την υπόθεση των υπερκοστολογημένων παραπεμπτικών για αρθροσκοπήσεις.

Η έρευνα επικεντρώθηκε σε συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ, με δύο διαγνωστικά κέντρα, το ένα εκ των οποίων συστεγάζονταν με το ιδιωτικό ιατρείο του Μάριου Σαλμά.

Συνολικά, ελέγχθηκαν 553 παραπεμπτικά, τα οποία υποβλήθηκαν στον ΕΟΠΥΥ για αποζημίωση. Τα 543 συνταγογραφήθηκαν από τον Μάριο Σαλμά και φέρονται να διαπιστώθηκαν παρατυπίες στο σύνολο τους. Για παράδειγμα τα 363 ήταν χωρίς υπογραφή ασφαλισμένου ενώ 109 δεν φέρουν σφραγίδα του παρόχου υγείας.

Συνολικά, το διάστημα από 15/6/15 ως 31/8/16 και στους δύο παρόχους πληρώθηκαν 554.458 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική έρευνα διαπιστώνει ότι τα περισσότερα παραστατικά, τα οποία αποζημιώθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ δεν ήταν νομότυπα.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς ζητά την άρση ασυλίας του βουλευτή, προκειμένου να προχωρήσει την ποινική έρευνα σε βάρος του.

Παράλληλα συνεχίζει την έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση, όπως οι αρμόδιοι του ΕΟΠΥΥ και ιδιώτες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ